Notícies
Foto: Escapada amb Nens
24 de novembre del 2022
Terres del Gaià reivindica el Camí del Gaià com un projecte del territori que ja fa alguns anys que està en marxa
L'entitat celebra l'impuls de la Diputació de Tarragona per completar els recorreguts que han de lligar tota la conca de principi a fi
L'associació Terres del Gaià es mostra esperançada amb el nou impuls que ha de rebre en els pròxims anys l'anomenat 'Camí de les Terres del Gaià'. Es tracta d'un recorregut que ha de permetre lligar tota la conca del riu Gaià des del seu naixement a Santa Coloma de Queralt fins a la desembocadura a Altafulla i que ja fa anys que s'està treballant des d'entitats com aquesta i amb el suport d'administracions de la zona com els consells comarcals i també els municipis.

L'entitat reivindica la tasca feta fins al moment pel que fa a la creació de camins que ja són plenament practicables i en el disseny d'aquest recorregut que ara, amb l'impuls de la Diputació de Tarragona, s'elevarà a la màxima potència.

Com explica el secretari de Terres del Gaià, Pep Muntadas, des de l'associació estan molt contents que l'ens supramunicipal hagi decidit abocar-hi recursos i impulsar un projecte que ha de revitalitzar la zona, posar en valor el potencial mediambiental de la conca del riu i promoure el seu atractiu social i turístic.

Muntadas recorda que Terres del Gaià acaba d'editar una primera guia sobre la conca del riu, amb la qual es pot recórrer en els seus diferents trams, alt, mig i baix tot descobrint-ne el patrimoni fluvial. És la guia 'Gaià recorregut i patrimoni', que inclou, a més, una cartografia detallada sobre diversos punts d'interès en el camí. La intervenció de la Diputació, assegura Muntadas, podria fer ampliar i millorar aquesta guia en el futur.

L'impuls al Camí de les Terres del Gaià es dona en el marc de l'acord entre la Diputació de Tarragona, els consells comarcals de l'Alt Camp, la Conca de Barberà i del Tarragonès, i també dels municipis de la conca del riu, integrants en la Taula del Gaià. La voluntat és adequar el 20% de camins que encara no són practicables en aquest recorregut de dalt a baix i que aquest sigui un recorregut complet el 2024.
Pep Muntadas, secretari de Terres del Gaià
Pep Muntadas, secretari de Terres del Gaià
Social
Et recomanem
Teatre a la Violeta: 'Llarg dinar de Nadal', amb Bruna Cusí
24 de novembre a les 19:00h. a la Violeta
Consulta-la sencera a: lavioleta.sacatuentrada.es
Dia per a l'eliminació de la violència contra les dones
25 de novembre a les 18:00h. a la plaça del Pou
Consulta el programa a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla
Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: lavioleta.sacatuentrada.es