Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
28 de novembre del 2022
Altafulla posa el focus en les agressions sexuals en el Dia internacional per l'eliminació de la violència envers les dones
La lectura d'un manifest institucional i la representació d'una peça teatral centren la commemoració a la plaça del Pou
Un 25-N més Altafulla ha estat al costat de la lluita contra la violència envers les dones amb diverses accions que han contribuït a commemorar l'efemèride. Unes accions que s'iniciaven ja a principis de setmana amb la representació als centres escolars i a l'Institut d'una obra de teatre centrada en la qüestió. Es tracta d'una obra que versa al voltant de la repressió masclista en l'àmbit de la parella i la reivindicació del valor de la dona, que amb la violència es busca empetitir. D'aquí el títol de la peça: 'Ningú val més que jo', de la companyia altafullenca + A Prop.

L'obra va poder-se veure també en públic el mateix divendres en l'acte central de la commemoració a la plaça del Pou, precedida de la lectura del manifest institucional que enguany ha posat el focus en les violències sexuals. Diverses van ser les lectores de l'àmbit social i polític de la vila que van posar veu a aquesta lectura. Una d'elles, la regidora de Polítiques Feministes, Marisa Méndez-Vigo, qui assenyala la importància de visibilitzar un tipus d'agressions que també es donen molt en l'àmbit domèstic, on potser no es tenen tant en compte i, erròniament, es minimitzen.

La commemoració del 25 de novembre a Altafulla, a més, enguany ha volgut centrar-se en la conscienciació social dels més joves sobre la violència envers les dones. Més enllà d'aquesta acció, pròximament n'hi haurà d'altres com per exemple, alguna dirigida a l'erradicació del bullying als centres escolars i també amb la col·laboració de la companyia de teatre + A prop.
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Polítiques Feministes d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es