Notícies
Foto: Interior
30 de desembre del 2022
Torredembarra i el Catllar, entre els municipis que rebran una subvenció per reduir la sinistralitat a les carretes
Trànsit subvencionarà per complet els projectes per garantir l'execució de les obres de millora
Dos municipis del Baix Gaià, Torredembarra i el Catllar, formen part de la llista de 10 pobles del Tarragonès -6 del Camp de Tarragona i 4 de les Terres de l’Ebre- de menys de 50.000 habitants, que rebran una subvenció d’1.123.000 euros per reduir la sinistralitat a les carreteres durant el 2023. Així s’ha donat a conèixer en la presentació del paquet de projectes de pacificació del trànsit per part del Departament d’Interior.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha insistit que els projectes estaran subvencionats al 100% per garantir l'execució de les obres i ha anunciat que de cara al 2024 s'obrirà una nova convocatòria amb el mateix objectiu. Els diners s’entregaran durant el mes de gener.

La majoria del pressupost servirà per millorar les travesseres, uns espais on es concentra un percentatge més elevat de sinistralitat. A més, també s'implementaran projectes relacionats amb la instal·lació de semàfors, guals accessibles i paviment podotàctil, pilones, radars pedagògics, reductors de velocitat, reducció de l'accés amb vehicle a l'espai urbà i la limitació de velocitat.

Segons Elena, el programa s'emmarca en l'objectiu de reduir un 15% la mortalitat a les carreteres de cara l'any vinent i un 50% per al 2030. L'horitzó europeu a més llarg termini, per al 2050, és el de zero víctimes.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla