Notícies
Foto: Guàrdia Civil
30 de desembre del 2022
La Guàrdia Civil de Tarragona i la Policia Local del Catllar rescaten un gos víctima de maltractament i abandonament
El can, de raça Pit Bull Terrier, va ser trobat lligat amb cadenes de més de 3 kg, que l’havien provocat ferides al cos
Els agents especialistes del SEPRONA de la Guàrdia Civil de Tarragona, de manera coordinada amb la Policia Local del Catllar, han rescatat un gos Pit Bull Terrier, que es trobava abandonat en una finca rústica de la vila. Les condicions de vida del can eren pèssimes, ja que es trobava subjecte a un arbre amb cadenes que superaven els 3 kg de pes en un entorn de plàstics, excrements i residus.

L’animal feia diverses setmanes que estava abandonat. El mantenia amb vida la sensibilitat d’alguns veïns, que li facilitaven menjar i aigua. Finalment, van optar per donar a conèixer la situació a les autoritats. Els agents van ser informats sobre l’ocupació de l’habitatge dos anys enrere, i que hi havia un volum important de gossos. A poc a poc, però, van anar desapareixent, fins que només va quedar el Pit Bull Terrier.

De fet, els policies han trobat restes d’ossos d’animal, que podrien pertànyer a la resta de cans, sense que es pugui precisar, però sense descartar que morissin a conseqüència del maltractament dels amos.

Davant el risc de mort de l’animal, l’Ajuntament del Catllar i la Policia Local han gestionat la retirada i l’atenció a aquest. Immediatament, ha sigut traslladat al centre l’Última Llar de Reus per ser assistit i sotmès a cures veterinàries. Mentrestant, els agents han iniciat una investigació per intentar saber qui eren els responsables per tal de depurar responsabilitats, ja que això pot constituir delicte penal per maltractament d’animals.
Social
Et recomanem
Concert de gralles pels 50 anys dels Castellers d'Altafulla
10 de juny a les 20:00h. a l'Era de l'Ixart
Organitza: Castellers d'Altafulla
Torneig benèfic de Quidditch
10 i 11 de juny de 09:00h. a 17:00h. a l'estadi municipal
Més informació a: altafulla.cat
XXIII Nit de Bruixes
30 de juny i 1 de juliol de 18:00h. a 00:00h.
Més informació a: altafulla.cat
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es