Notícies
24 de juliol del 2015
Els ajuntaments d’Altafulla i Torredembarra, distingits per Ecologistes en Acció amb el guardó ‘Platja Verge’ pel Canyadell
El consistori també ha estat reconegut, amb l’Associació La Sínia i l’Ajuntament de Tarragona, per la renaturalització de la Roca de Gaià
Els ajuntaments d’Altafulla i Torredembarra han estat distingits per Ecologistes en Acció amb el guardó ‘Platja verge’ per la platja del Canyadell. Un distintiu que l’entitat atorga de forma anual a aquelles platges que consideren que encara es mantenen amb el seu estat natural.

La d’enguany és la sisena edició de la iniciativa, que reconeix aquelles platges del litoral català que, havent presentat la seva candidatura a la convocatòria de l’any 2015, millor compleixin amb les bases establertes. En el cas d’Altafulla i Torredembarra era la primera vegada que participaven en la convocatòria, i la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altafulla, Montse Castellarnau, ha titllat la decisió de “molt sabia”. S’ha mostrat molt satisfeta, i ha destacat els principals valors de l’espai.

La distinció té en compte l’estat natural de les platges, els valors de fauna i flora, la dificultat d’accés, que presentin la mínima intervenció antròpica i la mínima freqüentació humana en la zona de balneari, que l’accés amb vehicles de tracció a motor estigui prohibit a menys de 200 metres de la platja.

Més enllà de la distinció de ‘Platja Verge’, el consistori altafullenc també ha estat reconegut, en aquest cas de forma conjunta amb l’Associació Mediambiental La Sínia i l’Ajuntament de Tarragona, per la renaturalització de la platja de Tamarit i Altafulla-El Vinyet, més coneguda popularment com a Roca de Gaià. Un guardó pel qual Castellarnau també s’ha mostrat molt satisfeta. Ha explicat que és “tot un privilegi” poder gaudir d’aquest espai, i ha agraït la tasca que hi ha dut a terme l’Associació Mediambiental La Sínia. Ha recordat que en el seu dia van pactar amb l’Ajuntament de Tarragona el tancament de la circulació rodada en aquest indret, i que en els darrers mesos hi han dut a terme actuacions de renaturalització que “ja comencen a donar els primers resultats”.

Ha compartit aquesta satisfacció un dels responsables de l’associació Mediambiental La Sínia, Hèctor Hernàndez. S’ha mostrat molt satisfet de poder impulsar tasques mediambientals de forma conjunta amb les administracions, i ha destacat el treball “molt intens” que hi ha al darrera”. Ha afegit, a més, que es tracta d’un “espai molt valorat per les seves característiques, uns trets que no presenta una platja convencional”.

L’acte s’ha celebrat aquest migdia al Centre d’Activitats Mediambientals de Cal Bofill de Torredembarra, i hi han estat presents representants municipals dels diferents municipis premiats, així com grups ecologistes que han contribuït en la regeneració de les platges.
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Hèctor Hernàndez, responsable de La Sínia
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades