Notícies
24 de juliol del 2015
Altafulla Ràdio retransmetrà en directe la Diada d’Estiu dels Castellers d’Altafulla i la Diada de les Santes de Mataró
La primera tindrà lloc el dissabte a les 18h des de la plaça dels Vents, i la segona s’emetrà el diumenge a les 12h a través de La Xarxa
Cap de setmana de retransmissions castelleres a Altafulla Ràdio. Aquest dissabte a partir de les 6 de la tarda, aquesta casa oferirà en directe la Diada d’Estiu dels Castellers d’Altafulla. La retransmissió tindrà lloc des de la plaça dels Vents, i serà conduïda pel periodista Eduard Virgili, amb els comentaris de Juli Nomdedéu i la direcció tècnica de Neus Gris.
En la tradicional cita altafullenca hi prendran part, a banda dels amfitrions, els Salats de Súria, els Castellers de Berga, i els Nois de la Torre. En acabar la diada, celebraran un sopar i una festa a l’Era de l’Ixart. El cap de setmana culminarà el diumenge amb un vermut.

Abans, però, aquest divendres al vespre, els liles protagonitzaran un assaig conjunt, precisament, amb els Nois de la Torre a la plaça dels Vents. La intenció és acabar de consolidar els dos castells de 7 per poder començar a pensar en agulles.

D’altra banda, la diada castellera de Les Santes de Mataró també es podrà seguir aquest diumenge en directe a partir de les 12 del migdia per Altafulla Ràdio. La transmissió anirà a càrrec de Televisió de Catalunya i de la Xarxa de Comunicació Local, qui emetrà la cita per primera vegada a través de les emissores locals. L’equip l’encapçalaran Josep Ardila (Ràdio Montblanc), amb els comentaris des de plaça d'Eli Solsona (Mataró Ràdio) i Ernest Gili (Ràdio Sant Sadurní), i els comentaris del periodista especialitzat en informació castellera del diari Ara, Efren Garcia.

La jornada, que comptarà amb la participació dels Capgrossos de Mataró, els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa.

Aquesta coproducció i l’adhesió d’aquesta casa a la retransmissió serviran per sumar esforços i donar més difusió als castells. De fet, s’ha establert un calendari de diades especials que inclouen la Diada de Sant Fèlix, a Vilafranca del Penedès (30 d'agost); el Primer diumenge de festes de Tarragona (20 de setembre); la Diada de Santa Úrsula, a Valls (25 d'octubre); la Diada de Tots Sants, a Vilafranca del Penedès (1 de novembre), i la Diada dels Minyons de Terrassa (22 de novembre).
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades