Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
24 de gener del 2023
Els infants d'Altafulla mostren el seu interès pel cinema en el Festival Ànima Jove
La canalla ha estat protagonista de la franja matinal amb la participació en un taller i gaudint de la projecció de 8 curtmetratges
La primera edició del Festival Internacional de Curtmetratges d'Animació d'Altafulla, l'Ànima Jove impulsat per la productora altafullenca Most Wanted Studio, ha estat un èxit si tenim en compte el nombre d'espectadors que hi han pres part amb la seva presència a La Violeta. Una part important del total d'aquests han sigut els nens i nenes de la vila, que han estat els protagonistes de la secció infantil que s'ha dut a terme en la franja matinal.

La coproductora del certamen i directora de cinema, Belinda Bonan, ha inaugurat la jornada amb el taller 'CreaAnima' i ha explicat als infants què és i com es fa una peça d'animació col•lectiva a partir de fotogrames. Uns fotogrames que ells mateixos han pintat amb l'ajuda dels familiars. Alguns dels participants han compartit l'experiència amb Altafulla Ràdio, destacant què és el que més els ha agradat.

La secció infantil s'ha completat amb la projecció de 8 curtmetratges d'animació per a tota la família. Els presents, nens i familiars, han tingut l'oportunitat de conèixer una mica més aquest vessant del setè art, que és més desconegut pel públic general. En definitiva, ha estat una experiència familiar "gratificant" com ha assegurat el director del Festival, Joan Rubinat.

El propòsit general de la secció infantil era aconseguir que "els més petits s'aficionessin a l'animació", i començar a crear un planter de futurs espectadors, i perquè no, creadors, que puguin assistir o participar en futures edicions del certamen.

Els 8 curtmetratges que s'han projectat en la secció infantil han estat els següents: 'Luce and the Rock, de Britt Raes; 'I'm not afraid', de Marita Mayer; 'Cat & Moth', d'India Barnardo'; 'Step by step', de T. Janvier, F. Paoli, E. Gach, A. David, J. Valentin, i C. Robert; 'Primavera siempre vuelve', d'Alicia Nuñez; 'Nacer', de Roberto Valle; 'Cenicienta Swing', de Myriam Ballesteros; i 'Trésor'. d'A. Manzanares, G. Cosenza, P. Merten, i S. Moutte-Roulet.
Infants participants al taller
Joan Rubinat,director del Festival Ànima Jove
Joan Rubinat,director del Festival Ànima Jove
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla