Notícies
Foto: Ajuntament de Torredembarra
25 de gener del 2023
Torredembarra commemora el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust i recorda Esteve Cañellas
El programa compta amb un club de lectura o un concert de músiques de l’Holoaust a càrrec de Quartet Brossa
L’Ajuntament de Torredembarra ha organitzat diferents actes per commemorar el 27 de gener el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust i el Memorial Esteve Cañellas Margalló, torrenc deportat pels nazis i mort al camp de concentració de Gusen.

El programa d’actes s’encetarà a la Biblioteca Mestra Maria Antònia, a les 18h, amb el club de lectura amb la novel·la ‘Suite francesa’, d’Irène Némirovsky, víctima d’Auschwitz. A les 20h, l’espai acollirà l’acte institucional amb ofrena floral al mural del Memorial Esteve Cañellas.

L’acte pretén reconèixer la figura del torrenc, i honorar totes aquelles persones que van defensar la llibertat i la justícia. Els alumnes de Batxillerat Artístic de l’Institut Torredembarra van dissenyar aquest mural el 2017 amb imatges al·legòriques de les persones deportades, els camps de concentració i l’esperança de la pau. La pintura va anar a càrrec del grafiter professional Oriol Leim.

A les 20.30h, a l’Espai Cultural Sala del Mar, es durà a terme la lectura del manifest. Tot seguit, s’oferirà el concert de músiques de l’holocaust, a càrrec del Quartet Brossa. El programa musical inclou diferents peces tradicionals hebrees, zíngares, yiddish, entre d’altres.

El concert es complementa amb la lectura de fragments de supervivents als camps de concentració nazis com Primo Levi o Jorge Semprún i també de poetes relacionats amb víctimes com ara Salvatore Quasimodo, León Felipe i Tadeusz Rózewicz. A més dels integrants del Quartet Brossa (Aleix Puig i Pere Bartolomé, violins; Imma Lluch, viola; i Marçal Ayats, violoncel) també hi prenen part l’acordionista, Gregori Ferrer, i l’actor Elies Barberà.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla