Notícies
27 de juliol del 2015
El RACC se suma a la demanda de prohibició del pas de camions per la N-340 per reduir l'accidentalitat
Els alcaldes del ‘Pacte de Berà’ es reuniran el proper dijous 30 de juliol amb el secretari general d’Infraestructures, Manuel Niño
La Fundació del RACC considera que l'experiència de la N-II a Girona, entre Maçanet de la Selva i la Jonquera, de prohibir el pas de camions i obligar-los a circular per l'autopista AP-7 amb un descompte del 50% en el peatge, s'hauria d'estendre a la N-340 entre Martorell i el límit de les províncies de Castelló i València. Considera que també s’hauria d’aplicar a la N-240 entre Montblanc i Monzó, a la província d'Osca.

D'aquesta manera, només en els trams catalans es podrien estalviar gairebé 70 morts i ferits greus anualment. Entre el 2010 i el 2012 hi ha hagut 72 morts i 130 ferits greus en accidents de trànsit a l'N-340, i això, segons el RACC, equival a una mitjana d'un mínim d'un mort o un ferit greu cada cinc dies, mentre que a l'AP-7 les xifres són d'un mort o un ferit greu cada 10 dies.

El director tècnic de la Fundació RACC, Lluís Puerto, diu que el resultat de la mesura és positiu, sobretot socialment i en matèria de seguretat viària.
La mesura també comportaria, segons Puerto, beneficis econòmics si s'apliqués a Catalunya. Concretament, entre 26 i 50 milions d'euros en costos socials, i uns 27 milions d'euros per als transportistes.

Així doncs, la Fundació RACC se suma a la demanda dels alcaldes de l’anomenat ‘Pacte de Berà’, els quals fa molts mesos que treballen en la problemàtica per posar-hi solució el més aviat possible. Precisament, aquest mateix mes de juliol havien de convocar una jornada reivindicativa, amb caràcter lúdic i festiu, a la ciutat de Tarragona, davant la manca de respostes per part del Ministeri de Foment. Finalment, però, el Ministeri ha accedit a reunir-se amb els batlles, i ha concertat una cita per aquest proper dijous 30 de juliol a les 11 del matí.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha destacat, però, que es tracta d’una “ajornament” i no pas d’una “suspensió definitiva”. I és que en funció del resultat de la trobada, decidiran si tornar a “revifar” o no la demanda. Tot i això, el batlle altafullenc confia en arribar a bon port.

Més enllà de la prohibició del pas de vehicles pesants, els alcaldes demanen com a alternativa a aquesta acumulació de circulació en el vial la gratuïtat de l’autopista AP-7.
Lluís Puerto, director tècnic de la Fundació RACC
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades