Notícies
Foto: Agència Catalana de l'Aigua
03 de febrer del 2023
Els pressupostos del Govern consignen 2,9 MEUR per al projecte del nou col·lector d'Altafulla, la Riera de Gaià i el Catllar
També inclouen l'Institut de Roda de Berà, la Comissaria de Mossos d'Esquadra a Torredembarra i l'estació depuradora d'aigües residuals a la Nou
El Baix Gaià tindrà espai en el projecte de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2023 a la vegueria del Camp de Tarragona. La inversió total serà de 112,4 MEUR, el que representa un augment del 0,7% respecte de l'any anterior. Entre els diferents municipis de la subcomarca que se'n beneficiaran hi ha Altafulla en el marc del projecte del nou col·lector d'aigües residuals, que també donarà servei a la Riera i el Catllar.

La inversió és de 2,9 MEUR, la tercera més elevada d'entre els quatre projectes que es finançaran al Baix Gaià. L'Institut de Roda de Berà encapçala les inversions amb 4,6 MEUR, mentre que la construcció de la Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Torredembarra s'endú 3,3 MEUR. En darrer lloc, la construcció de l'estació depuradora d'aigües residuals i col•lector de la Nou de Gaià amb 1,3 MEUR.

En les obligacions plurianuals compromeses pel 2024-2026 destaca, per import, el Tarragonès, ja que dels 345,2 MEUR pressupostats, 304,7 s'invertiran en aquesta comarca. En aquest període, es contemplen inversions per valor de 177,8 MEUR en les obres d'ampliació i remodelatge de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, 75,8 MEUR en el projecte de construcció del Fòrum de la Justícia, 32,6 MEUR a l'adequació de la planta de valorització energètica a Tarragona, així com 13,4 MEUR en la reforma de l'Alberg de Joventut de la ciutat de repòs i vacances o 7,7 MEUR de la reforma i ampliació del Parc de Bombers de Tarragona. A més, en aquest període, també es destinaran 13,8 MEUR a la Logis de Montblanc.

Els comptes inclouen culminar l'execució del tren tramvia del Camp de Tarragona, amb l'objectiu de posar en servei la primera fase a finals del 2026, tan bon punt es disposi, durant l'any 2023, del seu projecte constructiu. Així mateix, contemplen continuar amb la redacció de l'estudi informatiu de la segona fase del tramvia fins a l'aeroport de Reus, amb l'objectiu de posar-lo en servei el 2028. A banda, s'inclou la licitació de la compra de material mòbil i construcció de tallers i cotxeres per al tramvia.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla