Notícies
28 de juliol del 2015
L'Ajuntament d'Altafulla penjarà l'estelada tres vegades a l'any a la cruïlla de l'avinguda Marquès de Tamarit amb el carrer de Dalt
Ho farà l'11 de setembre per la Diada Nacional de Catalunya, el 9 de novembre en commemoració dels que van votar a favor del sí-sí, i el 23 d'abril per Sant Jordi
L’Ajuntament d’Altafulla penjarà l’estelada tres vegades a l’any a la cruïlla de l’avinguda Marquès de Tamarit amb el carrer de Dalt. La corporació ha aprovat la proposta amb 8 vots a favor –cinc d’AA-E i tres d’ERC-EINA- i 3 en contra –dos de CiU i un de C’s. Una moció d’urgència que ha presentat l’alcalde, Fèlix Alonso, com a alternativa a la moció presentada per la territorial altafullenca de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, amb el suport del regidor d’AA-E Jaume Sánchez, dels regidors de l’EINA, Jordi Molinera, Eva Martínez, i Alba Muntadas, i dels regidors de CiU, Pere Gomés i Xavier Rofas. El text demanava la col·locació de la bandera independentista en la mateixa ubicació, però durant tot l’any.

La moció dels col·lectius i edils independentistes ha estat la primera de les dues a sotmetre’s a votació com a punt de l’ordre del dia, però no ha prosperat. Ha rebut el suport dels 3 regidors d’ERC-EINA i dels 2 regidors de CiU, i els vots en contra d’AA-E (5) i C’s (1).

Un cop desestimada la primera moció, s’ha procedit a la votació de la urgència. El batlle Fèlix Alonso ha puntualitzat a la demanda de l’ANC i d’Òmnium Cultural penjar l’estelada puntualment de forma “reivindicativa” tres vegades a l’any: l'11 de setembre per la Diada Nacional de Catalunya, el 9 de novembre en commemoració dels que van votar en favor de la independència en la consulta ciutadana, i el 23 d'abril per Sant Jordi.

Una proposta que ha rebut els cinc vots favorables d’AA-E. El batlle, Fèlix Alonso, ha explicat que es tracta d’una proposta amb la voluntat “d’articular totes les voluntats”. Fent servir declaracions del president d’ERC, Oriol Junqueras, ha insistit que “l’estelada representa una opció ideològica”, i que per aquest motiu entenen que habitualment hi ha de ser la senyera, que és “la que ens representa a tots”. Ha recordat, a més, que com a alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Junqueras “tampoc ha penjat l’estelada a l’Ajuntament”.

Els tres regidors de l’ERC-EINA també hi ha votat a favor. En aquest cas, però, l’edil Jordi Molinera ha aclarit que es tracta d’un “vot crític”. Ha reconegut “no entendre” la decisió d’AA-E de limitar la proposició a aquests tres dies en comptes de durant tot l’any, i ha demanat “un gest de confiança del federalisme a l’independentisme”. Confia que “a partir del 28 de setembre la situació canviarà, i no existirà cap llei que prohibeixi la col·locació de l’estelada al balcó de l’Ajuntament”.

C’s hi ha votat en contra i ha defensat que “és la bandera catalana la que representa tothom”. També hi ha votat en contra CiU “per coherència amb la seva primera votació en favor de penjar-la tot l’any”.

En el torn de precs i preguntes del públic, la presidenta de la territorial d’Altafulla de l’ANC, Marta Oller, s’ha mostrat “decebuda” amb aquesta aprovació. Ha explicat que “els hagués agradat més valentia per part de l’Ajuntament ja que es tractava d’una proposta de mínims”. Tot i això, s’ha mostrat molt convençuda que “continuaran treballant per la independència perquè no hi ha cap altra sortida”. En la seva intervenció, ha convidat l’alcalde, Fèlix Alonso, a seure i parlar-ne, i s’ha mostrat oberta a tothom.

Pel que fa a aprovacions, han tirat endavant tres modificacions de crèdit provinents del romanent de tresoreria, amb el vot en contra de C’s i l’abstenció de CiU, per “manca d’informació suficient”. El pressupost actual s’incrementa en 160.000 euros a través de tres partides: 5.000 euros es destinen a publicitat i propaganda; 125.000 euros, a estudis tècnics, entre els quals es troben els nous projectes de Vila Closa i de Baix a Mar; i i els 30.000 euros restants, a contractació de tercers.

També en destaca la creació de la Junta Local de Seguretat, que serà presidida per l’alcalde, Fèlix Alonso, amb representació també dels diferents cossos policials que operen al municipi, com són la Policia Local, i la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra, així com els diferents agents amb competències en aquesta matèria.

El ple ha aprovat també, amb el vot en contra de CiU, la Comissió Municipal de Delimitació del Terme, que serà presidida per l’alcalde, Fèlix Alonso, i en la qual també hi prendran part la regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, i la regidora de Polítiques de Gènere i Festes; a banda també del secretari i la tècnica municipals.

La sessió també ha servit per ratificar la dissolució del Consorci de Comunicació Local, que ha estat substituït per la Xarxa de Comunicació Local; i la dissolució del Consorci del Camp de Tarragona.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, número ú d'ERC-EINA
Jordi Molinera, número ú d'ERC-EINA
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla