Notícies
29 de juliol del 2015
El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública denuncia que 17 operacions de tiroides s'ha derivat del Joan XXIII a Santa Tecla
Critica també que el pressupost del primer ha passat dels 130 milions del 2011 als 106 del 2014, mentre que a Santa Tecla s’ha augmentat de 64 a 74 milions
El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública ha denunciat aquest dimarts en roda de premsa que els plans funcionals del departament de Salut causen “prestamisme laboral” entre l’hospital públic de Joan XXIII de Tarragona i l’hospital privat de Santa Tecla. Segons el sindicat CGT, enguany s’han derivat fins a 17 operacions de tiroides de Joan XXIII a Santa Tecla.

El col·lectiu ha qüestionat la defensa feta pels directius de la Regió Sanitària de Tarragona d’aquests plans funcionals. Segons el grup, aquest any diversos cirurgians, endocrins i ginecòlegs de l’Hospital públic Joan XXIII han intervingut a l’Hospital de Santa Tecla. L’exemple més clar, segons el Grup, han estat les 17 operacions de tiroides que s’han derivat aquest any de Joan XXIII a l’hospital privat.

Una altra prova de privatització encoberta ha estat l’evolució dels pressupostos a ambdós hospitals. Mentre que a l’hospital Joan XXIII s’ha passat dels 130 milions de pressupost del 2011 als 106 del 2014, a l’Hospital de la Xarxa Privada de Santa Tecla s’ha augmentat de 64 a 74 milions.

Pel que fa a les llistes d’espera de l’Hospital Joan XXIII, les intervencions d’hèrnies discals tenen dos anys, les d’otorrino un any i mig, i les operacions de genoll un any.
Agustí Aragonès, portaveu del sindicat CGT a l’Hospital Joan XXIII
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla