Notícies
03 d'agost del 2015
Torredembarra aprova al Ple els pressupostos de l’any 2015
També s’han tractat punts com ara la moció de la CUP per reduir la fotografia del rei a mida carnet i mocions de caràcter sobiranista
L'Ajuntament de Torredembarra ha aprovat aquest divendres al migdia el pressupost per a 2015, després que l'anterior govern prorrogués els números de 2014. Es tracta d'un pressupost «encarat a rebaixar el deute», tal com ha reconegut el batlle Eduard Rovira, qui ha assegurat que els números de 2016 es debatran «amb temps i abans del tancament de 2015». Ho ha avançat el mitjà digital ‘Baix Gaià Diari’.

El pressupost ha comptat només amb els vots favorables del govern, tot i que tan sols la CUP hi ha votat en contra. Avui Democràcia, Convergència i Unió, Ciutadans i el Partit Popular s'hi han abstingut. La Candidatura d'Unitat Popular ha decidit votar negativament perquè consideren que es tracta d'una proposta que se centra a pagar el deute, sense una auditoria prèvia i «oblida les persones». Totes les formacions de l'oposició han lamentat la manca de temps per estudiar les xifres i fer propostes, un fet que ha reconegut el mateix Rovira, qui ha assegurat que de cara als números de l'any vinent tindran un debat polític previ. En aquest sentit, el Tinent d'Alcalde Lluís Suñé, ha defensat aprovar aquest pressupost, tot i fer-ho «sense massa il•lusió», però començar ja al setembre un debat de xifres i partides entre totes les formacions presents al consistori i amb la participació ciutadana.

Pel que fa a l'oposició, Avui Democràcia ha assegurat que la seva intenció era votar-hi a favor, però que han detectat «anomalies en el capítol 1», fet que els ha comportat l'abstenció. En aquest primer apartat és on s'hi troben les gratificacions i productivitats que paga el consistori. Tant el Partit Popular com Ciutadans també han criticat les xifres del capítol 1, un fet que ha rebut la resposta de Rovira. Per a l'Alcalde i responsable de l'àrea d'Hisenda, el consistori «fa massa anys que arrossega un problema que s'havia resolt de manera estranya» i que ara vol encarar el nou govern. Rovira ha reconegut que l'endeutament de Torredembarra és molt alt, mentre que Rosa Maria Guasch ha manifestat que el consistori té dues Relacions de Llocs de Treball fetes, que es podrien aprofitar. La voluntat del govern és que un tècnic extern analitzi l'actual funcionament intern del consistori i avaluï la seva organització.

La sessió plenària de juliol també ha servit per aprovar el pla de sanejament que ha de permetre a Torredembarra tornar 2,5 milions d'euros en cinc anys. En aquest punt el govern ha sumat els vots d'Avui Democràcia, el Partit Popular i Ciutadans, mentre que CiU s'ha abstingut i la CUP hi ha votat en contra.

Rovira ha explicat que el deute del consistori se situava en el 106% l'any 2014, amb la intenció de reduir-lo a 99,7% en acabar aquest any i de situar-lo a menys del 75% el 2018, que és el que marca la llei d'estabilitat pressupostària. La regidora d'Avui Democràcia ha explicat el seu sentit favorable al vot i l'ha vinculat a la voluntat de rebaixar l'IBI un 5%, tot i que la previsió del govern és de l'1%. Els regidors de govern s'han mostrat predisposats a estudiar-ho, tot i que es tractaria de comptar amb 500.000 euros menys, i han demanat a Guasch que els entregui una proposta d'on i com rebaixaria aquesta quantitat. La CUP ha justificat el seu vot contrari demanant la depuració de responsabilitats per aquest deute i ha demanat buscar noves vies de finançament, com ara els impostos per a pisos buits, un fet que ha estat respost per Suñé, qui ha assegurat que ja hi estan treballant. Ciutadans ha justificat el seu vot per la necessitat de «començar de zero», just abans que el PSC i Avui Democràcia s'enganxessin per la participació de Guasch en el govern Masagué i l'aprovació de la darrera pujada de l'IBI. Rovira ha entomat la voluntat de Ciutadans d'iniciar una nova etapa assegurant que «aquestes són les cartes que tenim per jugar i tots hem de fer un acte de constricció».

Just després dels números, el ple de Torredembarra ha passat a altres punts de l'ordre del dia, com ara la moció de la CUP per reduir la fotografia del Rei a mida carnet i mocions de caràcter sobiranista, com també propostes estrictament del municipi.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla