Notícies
05 d'agost del 2015
Creu Roja presenta la unitat canina ERIE de recerca i salvament de persones desaparegudes dissabte a Roda de Berà
Aquesta activitat s'havia de celebrar el passat 25 de juliol però va ser anul•lada a causa de la pluja
El proper dissabte el cos de voluntariat de Creu Roja presentarà amb un simulacre els seus equips de recerca i rescat canins. Aquesta activitat s'havia de celebrar el passat 25 de juliol però va ser anul·lada a causa de la pluja. S'iniciarà a la una de la tarda al costat de la caseta de socorrisme de Creu Roja de la platja Llarga. La presidenta de Creu Roja al Baix Penedès, Assumpta Soler, ha explicat que aquesta jornada consistirà en unes xerrades informatives, unes nocions bàsiques de salvament i la presentació de la unitat canina.

L’objectiu de la unitat canina ERIE (Equip de Resposta en Emergències de Cerca i Rastreig) és trobar persones desaparegudes en qualsevol entorn i circumstància, ja sigui en situacions puntuals o bé en grans desastres naturals. L’equip està configurat per donar resposta tant a nivell nacional com internacional i ho conformen diversos gossos de fins a 17 races diferents i els seus guies, tots voluntaris de la Creu Roja formats en primers auxilis i dotats d’un equip de comunicacions portàtil.

Una de les seves peculiaritats és que ho integren gossos de diverses races, amb la finalitat d’aprofitar les habilitats específiques de cada animal per localitzar a les persones desaparegudes. Així és poden trobar gossos de Pastor Alemany, Golden Retriever, Rottweiler, Bloud Haun, Pastor Belga Malenois, Schnauzer mini, Boubier de Berna, Beagle, Braco Alemany, Bòxer, Dòberman, o Pastor de Brie, entre d’altres.

El rastreig utilitza el mètode “Ercbuli”, que es centra principalment a seguir el rastre de la persona desapareguda partint d’un objecte, roba, sabata o qualsevol element que hagi estat en contacte amb ella.

Els gossos que conformen l’equip han estat entrenats durant dos anys. Un cop aconsegueixen la preparació, s’examinen de tres proves basades en la resistència, la dificultat amb temps i en el mitjà aquàtic i el bosc poblat. En el cas que superin les proves, Creu Roja els homologa amb una titulació específica.
Assumpció Soler, presidenta de Creu Roja Baix Penedès
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla