Notícies
27 d'agost del 2015
Tot a punt per a la celebració del Campionat d’Espanya de Triatló Olímpic que se celebrarà a Altafulla els propers 29 i 30 d’agost
L’Ajuntament i les federacions catalana i espanyola han presentat la prova, en què hi prendran part al voltant de 750 participants
La Sala de Plens de l’Ajuntament d’Altafulla ha acollit aquest matí la presentació del Campionat d’Espanya de Triatló Olímpic, que se celebrarà al municipi els propers dies 29 i 30 d’agost. L’acte ha estat presidit per l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, i també hi han pres part el regidor d’Esports, Jaume Sànchez; el president de la Federació Catalana de Triatló, Jesús Andreu; el director de Competicions de la Federació Espanyola de Triatló (FETRI), Jorge García; i el delegat tècnic de la prova, Sergi Noguera.

L’alcalde, Fèlix Alonso, ha avançat que la prova d’aquest cap de setmana “encara serà més espectacular que la d’altres anys”. S’ha mostrat convençut que Altafulla “tornarà a estar a l’alçada” en una competició que esdevé “la millor carta de presentació per als Jocs Mediterranis Tarragona 2017”. Ha destacat que per fer-ho possible és necessària una organització “excepcional”, i ha agraït la col·laboració de les administracions, de les federacions, i dels més de 200 voluntaris. També ha agraït la comprensió de la ciutadania pel trasbals que patiran a nivell de mobilitat. Un trasbals –ha afegit- al qual “poc a poc es van acostumant i entenent que esdevé un element fonamental pel desenvolupament d’Altafulla a nivell turístic i esportiu”. El batlle també ha destacat “l’important moviment econòmic que suposa la prova pel municipi i que es traduirà, segons els tècnics, en una repercussió de prop de 150.000 euros”.

El director de Competicions de la FETRI, Jorge García, ha explicat que “el projecte va néixer del compromís de les institucions i les federacions, i que, gràcies a la col·laboració entre ambdues parts, l’embrió va creixent”. “Es tracta –ha afegit- d’anar avançant pas a pas amb l’objectiu d’arribar amb el millor escenari possible als Jocs del 2017”.

García ha presentat com a principal novetat un canvi de configuració del format. Un “punt d’inflexió molt important –ha dit- que presentarà per primera vegada a Altafulla el disseny propi d’un campionat del món”.

La façana marítima es convertirà en el punt de transició de les diferents proves, de manera que l’espectador podrà veure totes les modalitats des d’una mateixa ubicació. Els diferents recorreguts enllaçaran la Vila Closa amb el Barri Marítim. El delegat tècnic de la prova, Sergi Noguera, ha avançat que “s’ha buscat certa exigència i dificultat tècnica, alhora que s’ha volgut convertir Altafulla en un aparador passant pels indrets més emblemàtics, com són el Castell o el Pont de Mar”.

El president de la Federació Catalana de Triatló, Jesús Andreu, ha destacat que es tracta de “la prova amb més repercussió mediàtica i en què més gent hi vol participar en aquest esport emergent que compta cada vegada amb més practicants”. Ha destacat també com a objectiu final de la competició els Jocs Mediterranis Tarragona 2017.

El campionat presenta dos circuits diferenciats. D’una banda el del dissabte, per a les categories Elit Masculina i Femenina –amb dues voltes de natació, sis voltes de ciclisme, i tres voltes de cursa a peu-; i de l’altra, el del diumenge, per a Grups d’Edat –que aprofita part dels recorreguts del dissabte, i s’allarga el circuit de ciclisme arribant pràcticament fins a Tarragona, amb dues voltes.

En total hi prendran part unes 750 persones. La categoria Elit Masculina es limita a un centenar de participants, i l’Elit Femenina compta enguany amb 77 triatletes, una xifra rècord en aquesta competició. Una participació a la qual se sumen la quarantena de participants de categoria Paratriatló, que es complementen també amb uns 500 inscrits en els Grups per Edat.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Jorge García, director de Competicions de la Federació Espanyola de Triatló
Jesús Andreu, president de la Federació Catalana de Triatló
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla