Notícies
Foto: Arxiu
17 de novembre del 2023
L'Ajuntament d'Altafulla es desmarca de la batuda del senglar d'aquest dissabte i aposta per mesures de control "ètiques"
Des de la regidoria de Protecció Animal creuen que és preferible usar mètodes d'esterilització d'aquests animals que no pas caçar-los
La batuda el senglar que té previst dur a terme aquest dissabte la Societat de Caçadors La Coma, d'Altafulla, ha posat en alerta a diferents col·lectius animalistes, veïns i al mateix Ajuntament d'Altafulla, que ha decidit manifestar la seva opinió respecte a aquesta pràctica inicialment pensada per fer un control de la proliferació d'aquests animals.

Des de la regidoria de Protecció animal, la seva titular, Eva Martínez, assegura que s'han rebut queixes a la regidoria sobre aquesta activitat i des de l'àrea s'adverteix que aquest mètode de control no és ben vist per la població. Afirma que és un tema molt sensible, del qual n'estan pendents, i que cal afrontar la proliferació d'aquests animals amb mesures "ètiques" que no signifiquin acabar amb la vida dels senglars a cop d'escopeta sinó que vetllin per la seva disminució progressiva, tot esterilitzant-los a través de l'alimentació. Igualment, afirma que a ciutats com Barcelona o Girona, on els animals sovint accedeixen a l'àmbit urbà, ja s'ha vist que la caça no és la solució.

Martínez lamenta que l'acció, a més, tingui un esperit festiu, es faci una batuda, quan matar un animal no hauria de ser motiu de celebració.

La primera tinent d'alcaldia recorda que l'Ajuntament no organitza aquesta activitat ni hi dona suport i que el que ha fet és informar sobre la mateixa perquè en tingui coneixement la ciutadania i no s'accedeixi als espais privats de caça que hi ha a la muntanya de Sant Antoni.
Eva Martínez, regidora de Protecció Animal d'Altafulla
Eva Martínez, regidora de Protecció Animal d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
Concurs de Castells de Sorra
20 de juliol a les 11h davant del Parc de Voramar
Bases del concurs i inscripcions a: www.altafulla.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla