Notícies
Foto: Acnur
04 de setembre del 2015
L’Ajuntament d’Altafulla se sumarà a la proposta de l’Ajuntament de Barcelona sobre projectes d’acollida de persones refugiades
El batlle, Fèlix Alonso, ha enviat una carta a l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, per exposar-li la seva disposició per col·laborar
L’Ajuntament d’Altafulla ha manifestat públicament la seva preocupació per la “tragèdia humanitària que està patint el poble de Síria”. El consistori, sempre compromès amb la defensa dels drets humans, vol aportar el seu granet de sorra i ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona sumar-se a la seva proposta. L’alcalde, Fèlix Alonso, ha enviat una carta a l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, per exposar-li la seva disposició per col·laborar. El proper 28 de setembre, el ple sotmetrà a votació una moció de suport per aconseguir el màxim consens polític possible.

Amb aquest gest, l’Ajuntament d’Altafulla també “vol manifestar al conjunt d’Europa la necessitat d’establir una política comuna al respecte i de solucionar els problemes des de l’origen”.

Va ser Ada Colau qui va proposar ara fa uns dies a representants d'ACNUR, de Creu Roja i de la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR) la creació de la Xarxa de Ciutats-Refugi. L’alcaldessa va posar la capital catalana a la seva disposició, i els va expressar la voluntat de la ciutat d’acollir molts més refugiats dels que actualment acull. Aquesta mateixa setmana, Tarragona també s’adheria a aquesta xarxa per donar asil a les persones refugiades pel conflicte de Síria.

La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) assistiran aquest divendres a la reunió convocada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per tal de buscar solucions conjuntes, impulsant i participant en les propostes que sorgeixin de la societat civil, el municipalisme i d’altres institucions.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla