Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
09 de febrer del 2024
Sa Majestat Carnestoltes ja regna a Altafulla
Les colles eufòriques han sortit al carrer per rebre al rei de la disbauxa, que ha pronunciat un pregó farcit de crítica i actualitat
El Carnaval ha començat aquest Dijous Gras a Altafulla amb l’arribada de Sa Majestat Carnestoltes i dues concubines. El rei de la disbauxa ha encapçalat una rua des del carrer de l’Hostal fins a la plaça del Pou acompanyat de molts veïns i veïnes i amb els infants com a públic principal. Una gentada que de manera eufòrica ha saltat i ballat al ritme de la xaranga Pujats de To.

Un cop la comitiva reial i tot el seu seguici ha arribat a la seu del consistori, des del balcó central de la Casa de la Vila el rei del Carnaval ha pronunciat el tradicional pregó. Un parlament farcit de crítica i actualitat per deixar clar a tothom que arriben uns dies per passar-s’ho bé i gaudir “d’una d’aquelles festes que fan un poble viu amb gresca i gent d’aquí, d’allà o d’on sigui”.

El rei dels poca-soltes, tal com s’ha autoanomenat ell mateix, també ha fet referència a l’estat de la platja i els espigons, les inundacions al barri marítim, i ha felicitat als grups que estan d’aniversari. I a més a més, ha realçat la tornada a la normalitat del Carnaval altafullenc després que l’any passat les colles habituals renunciessin a participar-hi.

Els assistents a l’esclat de la celebració han pogut degustar, com és habitual, un tros de truita amb una beguda, que s’ha repartit als porxos de l’ajuntament amb l’abonament de 2 euros.

D’aquesta manera Altafulla ha donat la benvinguda al Carnaval 2024. Uns primers compassos de la festivitat que es van poder seguir en directe per Altafulla Ràdio, amb un programa especial que aquella gent que ho desitgi pot recuperar des del servei de ràdio a la carta de l’emissora municipal.
Rei Carnestoltes d'Altafulla
Rei Carnestoltes d'Altafulla
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla