Notícies
Foto: URV
12 de febrer del 2024
Uns 350 alumnes del Camp de Tarragona participen a la 13a First Lego League
El certamen s’ha celebrat aquest dissabte a Reus i els equips han hagut de trobar una solució tecnològica que ajudés a fomentar una activitat artística
Prop de 350 alumnes, provinents d’una vintena de centres educatius del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès han participat a la tretzena edició de la First Lego League aquest dissabte a Reus. Tots ells han defensat les propostes davant d’un jurat i han demostrat les habilitats dels seus robots sota l’atenta mirada del públic. Enguany, els equips han hagut de trobar una solució tecnològica que ajudés a fomentar una activitat artística.

Durant tot el matí, les instal·lacions de firaReus han acollit les competicions de la First Lego League. Un certamen que, cada any, reuneix centenars d’alumnes provinents de diferents centres educatius de la demarcació amb l’objectiu final de fomentar les vocacions cientificotecnològiques entre els més joves.

Segons el director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat Rovira i Virgili, Àngel Cid, amb aquesta iniciativa es “busca que els estudiants siguin capaços de fer-se preguntes i que puguin començar a trobar una solució científica i tecnològica”. De fet, la First Lego League es divideix en dos tornejos: la Challenge, dirigida a alumnes d’entre 10 a 16 anys -on hi han participat 197 joves-, i la Explore, per aquells estudiants d’entre 6 a 9 anys -amb la participació de 144 nens i nenes-.

Tots ells han hagut de fer front al mateix repte: trobar una solució tecnològica que, combinada amb les arts, fomenti la socialització. En aquest sentit, Cid ha apuntat que la ciència, la tecnologia i les arts tenen un paper fonamental en la socialització, sobretot, en un moment en què “tothom està pendent del mòbil”. De fet, considera que, actualment, la ciència i la tecnologia s’està apropant “moltíssim” a les humanitats i que, exemple d’això, és l’arribada de la intel·ligència artificial.

Finalment, Cid ha celebrat que des que la First Lego League va arribar a la demarcació, la Universitat Rovira i Virgili han notat un augment de les noies als estudis d’enginyeria. De fet, la participació femenina al certamen continua al 40%. En aquest sentit, ha recordat que als graus que ofereix l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la URV, les noies representen un 20% del total d’alumnes. Tot i així, ha apuntat que en el grau d’enginyeria biomèdica, dues terceres parts de l’alumnat són dones.

Després de més de cinc hores de competició, el jurat ha decidit que els equips ‘Roboteatrífics’ de l’escola Ull de Vent de la Bisbal del Penedès i ‘Legonnac’ del Col·legi Lestonnac – L’ensenyança de Tarragona són els dos guanyadors de la tretzena edició de la First Lego League a la demarcació de Tarragona. Dos grups que es desplaçaran a Alacant el pròxim 16 de març per participar en la gran final estatal.
Social
Et recomanem
La vida de les elits vota Tàrraco
14 d'abril d'11h a 12:30h a la vil·la romana dels Munts
Venda d'entrades a: www.mnat.cat/entrades
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla