Notícies
15 de setembre del 2015
Els alcaldes del 'Pacte de Berà' se solidaritzen amb les Terres de l'Ebre sobre la carretera N-340
Els batlles, però, han acordat reprendre les mobilitzacions un cop passades les eleccions del 27-S
Els alcaldes d'Altafulla, Torredembarra, Creixell, Roda de Berà, el Vendrell, Bellvei del Penedès, Castellet i la Gornal, l'Arboç, Calafell i Cunit, i el Consell Comarcal del Baix Penedès, coordinadors de les accions del 'Pacte de Berà' per a l'ampliació de la N-340, han mostrat la seva solidaritat amb els municipis de les Terres de l'Ebre afectats per la mateixa problemàtica. Insten Foment a acabar l'autovia A-7 i a alliberar els peatges de l'autopista AP-7 mentre no es finalitzi aquesta obra. Els alcaldes del 'Pacte de Berà' critiquen que no hi hagi "cap compromís tangible" per part del govern espanyol per resoldre "aquest important problema".

El batlle altafullenc, Fèlix Alonso, ha insistit que “pressionaran” el govern de l’Estat perquè busqui una solució a la problemàtica. Ha recordat en aquest sentit que en les properes setmanes arribarà l’avaluació del projecte de bonificacions per a vehicles pesats aplicat en algunes carreteres catalanes, entre elles la N-240, a partir del qual s’haurà de prendre una decisió al respecte, tal i com es va comprometre la ministra Ana Pastor.

La reunió d’aquest dilluns entre els consellers de Territori i Interior, Santi Vila i Jordi Jané, amb la ministra de Foment, Ana Pastor, a la seu del ministeri ha acabat sense compromisos concrets. L'Estat no ha aclarit en la reunió si prohibirà la circulació de camions per la via, que ha estat la de més sinistralitat de Catalunya durant la primera meitat de l'any, i s'ha limitat a comprometre's amb la Generalitat a crear un grup de treball, a partir de dilluns vinent, per trobar solucions a aquest problema.

Precisament la carretera N-340 al seu pas per Altafulla, i entre Torredembarra i el Vendrell ha estat una de les vies que ha registrat més volum de trànsit aquest pont de l’11 de setembre. Un cap de setmana llarg que ha tancat amb les retencions habituals d’un diumenge d’estiu.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades