Notícies
Foto: Creu Roja
15 de setembre del 2015
La Creu Roja Tarragona reparteix més de 700 ajuts per facilitar la tornada a l’escola dels infants en risc
Cap d’aquestes subvencions es destinaran a nens i nenes del Baix Gaià
La Creu Roja a la demarcació de Tarragona repartirà enguany un total de 737 ajudes per facilitar el retorn a l’escola dels infants en situació de vulnerabilitat. Es tracta d’ajudes per cobrir diverses necessitats vinculades al retorn a les aules, relacionades amb el vestuari, els llibres de text i la resta del material escolar.

Pel que fa a les ajudes de vestuari, la Creu Roja distribuirà mitjançant targetes prepagament ajudes per valor de 6.500 euros entre 197 infants en risc de Tarragona i les Terres de l’Ebre. D’aquesta manera, la Creu Roja vol garantir l’accés a vestuari i calçat bàsic d’hivern (xandalls, samarretes, abrics, pantalons, jerseis, botes, calçat esportiu…) entre els infants en risc menors de 16 anys.

Per ajudar a cobrir altres despeses d’escolarització, la Creu Roja destinarà a la provincia 12.000 euros dels seus fons propis, ja sigui per a l’adquisició de llibres de text o material escolar, o per pagar les quotes d’AMPA o matrícules, mitjançant 120 ajuts directes per valor de 100 euros cadascun. D’altra banda, també es repartiran 320 kits de material escolar finançats pel BBVA, a banda d’un centenar de kits de material escolar provinents de la campanya #VueltaalColeSolidaria celebrada la setmana passada als centres Carrefour de Tarragona i Reus.
Coincidint amb el retorn a les aules, la Creu Roja també demana a l’administració pública que acceleri els tràmits per concedir les beques públiques de menjador als infants que ho necessitin, ja que diversos consells comarcals encara no han finalitzat els processos d’assignació de beques.

Per complementar els ajuts de l’administració, la Creu Roja distribueix beques de menjador a primària entre aquells infants en situació vulnerable que no tinguin les necessitats cobertes amb beques públiques. D’altra banda, per als estudiants de secundària en situació vulnerable, seguirà desenvolupant el projecte #Menjarsalinsti, que facilita un àpat al dia als joves.

També cal recordar que, durant aquest estiu, la Creu Roja ha repartit a la demarcació targetes de prepagament per a 424 infants en risc. Així, les seves famílies els poden comprar aliments, mentre els menjadors escolars estan tancats durant les vacances.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla