Notícies
Foto: INE
14 de març del 2024
L'IPC cau sis dècimes al febrer i se situa al 2,4% al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre
Les begudes alcohòliques i el tabac lideren la pujada dels preus amb un 5%
L'Índex de Preus al Consum (IPC) al Camp de Tarragona i a les Terres ha caigut sis dècimes i se situa al 2,4% aquest mes de febrer, segons dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). La variació anual era del 3% al gener. Pel que fa a la variació mensual, s'ha situat al 0,4%.

Les begudes alcohòliques i el tabac han liderat la pujada dels preus, amb un 5%, seguides per l'ensenyament, amb un 4,2%, pels aliments, amb un 3,9% i pels restaurants i hotels, amb un 3,6%. L'habitatge, aigua, electricitat i gas han baixat un 2,1% després que pugessin al gener un 1,9%. Quant als transports també s'incrementen en un 2,4%.

En l’àmbit de país, l’IPC es va reduir sis dècimes fins al 2,7% al febrer a Catalunya en comparació amb el mes de gener. Una rebaixa marcada per la moderació dels preus de l’electricitat, un 3,2% menys que un mes enrere, i amb una variació anual d’un -12%, mentre que els aliments van retrocedir un 0,2% respecte al primer mes de l’any i un taxa anual del 4,8%. Al conjunt de l’estat espanyol, la inflació es va situar una dècima per sobre de la catalana, en el 2,8%, i recula sis dècimes respecte al gener.
Social
Et recomanem
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la zona verda de davant del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla