Notícies
Foto: CATAC
15 de març del 2024
Consternació i rebuig per la mort d'una cuinera a la presó de Mas d'Enric del Catllar
El departament de Justícia obre una investigació interna per estudiar si modifiquen els protocols de seguretat
Prop d'un centenar de persones s'han concentrat aquest dijous a les portes de la presó de Mas d'Enric del Catllar per mostrar la seva indignació i consternació per la mort d'una cuinera per part d'un intern, que es va suïcidar després de cometre el crim. Els funcionaris han fet més de cinc minuts de silenci i han dipositat un ram de flors al centre de la protesta.

Però més enllà d’això, també han demanat la dimissió de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, que ha assistit a l'acte. "Reiterar la voluntat d'acompanyar els treballadors i donar el condol als familiars de la víctima davant d'aquest trist i greu incident", ha dit Ubasart. Amb tot plegat, el departament de Justícia ha obert una investigació interna per estudiar si modifiquen els protocols de seguretat, ha explicat la consellera.

A més dels cinc minuts de silenci que s’han fet a Mas d’Enric, els funcionaris de presons també s’han mobilitzat a Barcelona per condemnar el crim i denunciar les condicions de treball i els riscos a què fan front. Els Mossos d’Esquadra han carregat per evitar que els manifestants entressin per la força al districte administratiu, on hi ha la seu del departament de Justícia. Una de les components del sindicat CATAC, Mireia Herrera, ha dit que hi hauria d’haver dimissions i, fins i tot, responsabilitats penals.

Per la seva part, l’Ajuntament del Catllar ha mostrat el seu condol a la família i amics de la víctima, i ha demanat al Departament de Justícia, que “es prenguin les mesures necessàries perquè fets tan greus com aquest no es tornin a repetir”. El consistori també ha realçat “la taca important que els funcionaris i treballadors de les presons catalanes fan per a la reinserció a la societat de les persones condemnades”. En aquest sentit, diu que “se’ls ha de dotar dels recursos adequats per aconseguir resultats positius en aquesta tasca i minimitzar el risc de situacions que puguin acabar en fets tan greus i lamentables com el succeït aquest dimecres a Mas d’Enric”.
Gemma Ubasart, consellera de Justícia
Mireia Herrera, membre del sindicat CATAC
Social
Et recomanem
Concert en família amb Lali Begood
16 de juny a les 12h a La Violeta
Entrades gratuïtes a: entradas.codetickets.com
Dia de la música
21 de juny de 17h a 20h al carrer de l'Hostal
Organitza: Escola Municipal de Música d'Altafulla
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla