Notícies
20 de novembre del 2014
Tarragona convoca el Ministeri d’Infraestructura i els agents del territori per engegar el Tercer Fil
Ana Pastor ha atribuït el retard en la construcció a un tema "tècnic" i ha assegurat que les obres començaran el més aviat possible
Les cambres de Tarragona, Reus, Valls i Tortosa han presentat aquest dimecres l’informe econòmic del tercer trimestre de 2014. Tot i el fort augment d’ocupació d’aquest estiu respecte al 2013, les cambres exigeixen al Ministeri de Foment finalitzar les obres de l’autovia A-27 i del Tercer Fil ferroviari per garantir el futur de l’economia del territori.

Una demanda a la qual també ha fet referència el tinent d'alcalde de Territori de l’Ajuntament de Tarragona, Carles Castillo. L’edil ha reclamat a la ministra Ana Pastor que atengui les demandes del consistori respecte a la implantació d’un “Tercer Fil amb contrapartides i provisional”. També ha convidat el secretari general d’Infraestructures, Manuel Miño, a reunir-se amb els representants del consistori.
Davant d’aquestes peticions, Ana Pastor s'ha compromès a "donar instruccions" a Miño perquè s’hi posi en contacte.

Carles Castillo ha explicat que es plantejaven impulsar mobilitzacions reivindicatives, però que, de moment, “paren les màquines i fan un últim intent” perquè atenguin les seves demandes.

La provisionalitat que defensa el regidor Carles Castillo és una característica que sempre s’ha volgut preservar des d’Altafulla. El batlle altafullenc ha insistit, però, que “el que ha de ser provisional és l’ús pel que fa al transport de mercaderies, però no pas pel que fa a infraestructures”. Considera que el seu recorregut natural ha d’acabar sent el que va del Camp de Tarragona a Roda. En aquest cas, aquest tipus de combois “només haurien de passar de forma excepcional per la costa”.

Tot i això, és conscient i reconeix que en un futur la infraestructura prevista pel Tercer Fil ha de servir, i que “s’han de buscar fórmules per aprofitar l’ample europeu i l’ample internacional”. Ha reconegut que podria solucionar problemes de congestió, caigudes de línia, o accidents, i d’aquesta manera “s’amortitzaria el cost de la infraestructura”.

La ministra ha atribuït el retard en la construcció del Tercer Fil entre Tarragona i Castellbisbal a un tema "tècnic" i ha assegurat que les obres començaran el més aviat possible.
Carles Castillo, regidor de Territori de Tarragona
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb 'Realitat sonora'
5 de febrer a les 19:00h. a la sala Dansclas
Organitza: OilJazz
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme i al 977 65 14 26
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla