Notícies
Foto: Imatge d'arxiu
05 d'octubre del 2015
Tret de sortida a les activitats per a la gent gran d’Altafulla
Aquest mes d’octubre es posen en marxa els nous cursos de Gimnàstica, educació postural i massatgista, i benestar emocional i risoteràpia
Gimnàstica al Parc de Salut, educació postural i massatgista, i benestar emocional i risoteràpia. Tres noves propostes de la regidoria d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament d’Altafulla dirigides a la gent gran de la vila.
Totes elles s’inclouen dins del programa ‘Bon Dia’, que es va posar en marxa a proposta de la regidora Eva Martínez, amb la voluntat de promoure i fomentar una gent gran activa, tant física com mentalment, i oferir-los un espai de socialització. Les diferents activitats van adreçades a persones majors de 65 anys empadronades al municipi, i donaran el tret de sortida aquesta mateixa setmana.

La primera de les activitats serà la de benestar emocional i risoteràpia, que donarà el tret de sortida aquest dijous i que tindrà lloc tots els dijous, de 9:30 a 11h, a l’Aula de Formació Aldara. Es tracta d’una activitat de treball en grup on es fa una primera part de debat dirigit per una psicòloga explicant temes de l’actualitat, o bé, aspectes que ens preocupen, i una 2a part, que es fa risoteràpia amb tècniques psicoterapèutiques per obtenir beneficis mentals i emocionals a través del riure .

La segona activitat que es reprendrà a l’octubre serà la gimnàstica al Parc de Salut, que se celebrarà tots els dilluns i dimecres, de 9:30 a 10:30h. Es tracta d’una activitat física a l’aire lliure on a través dels diferents aparells adaptats a les persones grans, es treballa per mantenir i millorar la força, la flexibilitat, la resistència, l’equilibri i la coordinació, afavorint d’aquesta manera un envelliment actiu i saludable. A més, es promouen les relacions socials i es facilita l’autonomia personal en la vida diària amb la realització d’exercicis físics suaus.

I la tercera activitat que s’iniciarà a l’octubre serà l’educació postural i massatgista, que es desenvoluparà tots els dimarts, de 9:30 a 11:30h, a l’Aula de Formació Aldara. Es tracta d’una activitat dintre de la qual es dedica una hora a l’exercici físic suau en grup per aconseguir una correcta postura del cos quan caminem, ens asseiem, agafem i deixem objectes, etc. També es treballa tècniques de relaxació i respiració. En acabar, es fan sessions de 20 minuts individuals on el fisioterapeuta fa un treball de prevenció, tractament i rehabilitació, i massatge

Aquestes activitats estan subvencionades per l’Àrea d’Acció Social i Salut de l’Ajuntament d’Altafulla i compten amb l’organització de l’empresa Vital Activity, qui aporta l’equip de monitoratge que, en aquest cas, repeteix la persona qui se n’havia fet càrrec fins ara, Núria Díaz. Les persones interessades en fer les activitats es poden adreçar a l’Ajuntament d’Altafulla (Mar Riambau), al telèfon 977 65 00 08, o bé, al correu electrònic mriambau@altafulla.altanet.org.
Eva Martínez, regidora d'Acció Social
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "The breadwinner"
19 de setembre a les 22:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com