Notícies
07 d'octubre del 2015
L’Ajuntament d’Altafulla i l’Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer ofereixen un curs per a cuidadors no professionals
Entitats que tenen incidència en la cura de les persones amb dependència presenten aquest dijous una xarxa de suport a les famílies
Donar eines per estimular cognitivament els malalts i oferir suport emocional i assessorament a les seves famílies. Aquests són els principals objectius de la nova edició del curs ‘Els cuidadors no professionals de persones en situació de dependència’. Un curs subvencionat per la regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament d’Altafulla, que anirà a càrrec de l’Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Tarragona. Una de les seves responsables, Marta Tomàs, ha estat l’encarregada de presentar aquest dimarts a la tarda el taller, que donarà el tret de sortida el proper 20 d’octubre, i s’impartirà tots els dimarts i els dijous, fins el 26 de novembre, de 5 a 7 de la tarda a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Tomàs ha explicat que es tracta d’un curs genèric per a persones que tenen familiars amb algun tipus de dependència.

La presentació ha anat acompanyada d’una xerrada informativa sobre l’Alzheimer. A dia d’avui a les comarques de Tarragona hi ha unes 12.000 persones que pateixen algun tipus de deteriorament cognitiu, de les quals unes 2.000 són malalts d’Alzheimer. A aquestes xifres cal sumar-hi, a més, un 40% de casos sense diagnosticar. Es tracta d’una malaltia neurodegenerativa que provoca el deteriorament cognitiu i una alteració a nivell funcional. Tot i que a hores d’ara no té cura, sí que existeixen medicaments que n’alenteixen el progrés. Sentim Marta Tomàs.

Aquesta mateixa setmana, diverses entitats i serveis públics que tenen incidència en la cura de les persones amb dependència i dels seus familiars, entre elles l’associació de la qual Marta Tomàs n’és responsable, han impulsat, conjuntament amb l'Ajuntament de Tarragona, una xarxa de suport a les persones cuidadores. Les primeres accions impulsades per la xarxa s'han materialitzat en la publicació d'una guia de recursos socials i sanitaris i en l'organització d'una jornada de presentació de la xarxa que tindrà lloc aquest dijous.

L'objectiu és enfortir la capacitat d'organització de la ciutat en acollir, acompanyar i donar suport a les famílies cuidadores, així com facilitar assessorament i formació per millorar les seves capacitats a l'hora d'afrontar la situació.
Marta Tomàs, membre de l'associació
Marta Tomàs, membre de l'associació
Marta Tomàs, membre de l'associació
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla