Notícies
07 d'octubre del 2015
Estiu sense incidències destacables a la platja d’Altafulla
Un cop finalitzada la temporada, l’Ajuntament espera poder dur a terme abans de finals d’any la regeneració de la sorra
La bandera verda ha onejat aquest estiu a la platja d’Altafulla en més de la meitat de les jornades. Només en vuit ocasions els socorristes han hagut d’hissar la bandera vermella per tal de garantir la seguretat dels banyistes.

Tampoc les incidències han estat gaire destacables. Les més significatives són les picades d’algues (144), de medusa (55), i d’aranya (45), i les petites ferides (76). S’han registrat un total d’11 assistències a l’aigua, 4 assistències en ambulància, i 4 trasllats més en ambulància. També s’han viscut 9 casos d’infants perduts.

La regidora de Medi Ambient, Montse Castellarnau, ha fet un balanç positiu de la temporada, així com dels serveis que s’ofereixen des de l’Ajuntament. Ha explicat, però, que de cara a la nova campanya continuaran treballant en la millora del servei de dutxes, en el bon estat i la bona instal·lació de les passeres, i en la neteja de la sorra.

Més enllà d’aquesta millora dels serveis que s’ofereixen durant els mesos d’estiu, una altra de les tasques pendents és la regeneració de la sorra. Una actuació que s’havia de dur a terme aquest passat estiu i que havia de traslladar per via marítima i amb l’ajuda d’una draga la sorra sobrant del Port de Torredembarra fins la zona de les Termes de Mar. Finalment, però, el consistori altafullenc va decidir, amb l’assessorament dels tècnics de Costes, traslladar l’actuació fora de la temporada d’estiu. D’aquesta manera, les mànegues podran arribar fins la platja per abocar-hi directament la sorra, mentre que si s’hagués fet durant l’estiu la profunditat màxima per deixar-la anar seria d’entre 3 i 4 metres.

Per poder fer efectiu el moviment de sorra, Castellarnau ha explicat que caldrà traslladar els biòtops que ara fa uns anys es van instal·lar en aquesta zona. Si el temps acompanya, des de l’Ajuntament esperen haver enllestit el trasllat abans de finals d’any.

La intenció del consistori altafullenc és establir un pla d’actuació a llarg termini amb la Direcció General de Costes que es desenvolupi cada quatre o cinc anys, de manera que no esdevingui simplement una intervenció puntual.
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla