Notícies
14 d'octubre del 2015
Una seixantena de persones es concentren a la plaça del Pou d’Altafulla en suport als imputats pel 9-N
L’alcalde, Fèlix Alonso, insisteix en què “no es converteixi Artur Mas en un màrtir”
Una seixantena de persones s’han reunit aquest dimarts al vespre a la plaça del Pou d’Altafulla com a mostra de suport als imputats pel 9-N. Els encarregats de llegir el manifest, redactat pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir, han estat l’alcalde, Fèlix Alonso (AA-E), el primer tinent d’alcalde, Jordi Molinera (EINA); el regidor de CiU a l’oposició, Pere Gomés; i diversos membres de la territorial altafullenca de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

El text ha fet referència al dret a decidir com a “dret inherent a la nostra condició de nació”, i ha denunciat per “inadequades” les querelles contra el president de la Generalitat, Artur Mas; l’exvicepresidenta del Govern, Joana Ortega; i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau. Un contingut al qual també hi ha fet referència de forma explícita l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso. En aquest sentit, ha recordat que “avui totes aquelles persones que van fer possible el 9-N també podrien estar imputades”, i ha parlat de la necessitat d’un “referèndum vinculant definitiu en què el poble de Catalunya pugui decidir el seu futur”.

El batlle, però, ha insistit en què “no s’ha de convertir Artur Mas en un màrtir” ja que “aquest procés sorgeix de la ciutadania, del moviment del poble català que reclama el dret a l’autodeterminació”. En referència a les imputacions, entén que “la democràcia se soluciona amb política i no amb cops de justícia”.

En acabar la lectura del manifest, diferents membres de la Coral Nous Rebrots han interpretat els Segadors acompanyats dels assistents, que també han deixat sentir crits d’independència.
L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) han convocat ara una nova concentració per aquest dijous 15 d’octubre. En aquesta ocasió, tindrà lloc a dos quarts de 9 del matí al Parlament de Catalunya, per tot seguit anar fins al Tribunal Superior de Justícia per donar suport al president de la Generalitat, Artur Mas, qui està citat a declarar.

L'objectiu és, tal i com es va fer el 4 d'octubre de 2014 amb més de 800 alcaldes i alcaldesses de Catalunya al Palau de la Generalitat per lliurar al president els acords dels Plens Municipals on es donava suport a la convocatòria del 9N, visibilitzar el suport del món local amb el dret a decidir, i la co-responsabilitat en l’organització d’aquest procés participatiu.
Manifest
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla