Notícies
24 de novembre del 2015
La Biblioteca Municipal d’Altafulla busca voluntaris per col·laborar en la classificació i la tria del fons documental
A dia d’avui el centre disposa de prop de 16.000 documents registrats i catalogats
La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla dedica des del 2011 una partida pressupostària anual per a noves adquisicions literàries per ampliar el fons documental de la Biblioteca Municipal. L’any passat es van realitzar fins a tres compres de llibres, i la darrera incorporació va ser per Sant Jordi d’aquest 2015, quan es van adquirir una cinquantena de nous títols.

Gràcies a aquestes adquisicions periòdiques el fons compta a dia d’avui amb prop de 16.000 documents registrats i catalogats. Una xifra en la qual també cal destacar les donacions. Tractant-se d’un municipi de 5.000 habitants, la mitjana de volums per habitant se situa en els 3 per persona. Una mitjana molt alta, per sobre dels 2,5 que marquen les directrius.

Un fons, però, que més enllà de la seva adquisició, cal classificar i catalogar. Per tal de dur a terme aquestes tasques, molt necessàries per poder fer un bon ús del servei, la Biblioteca Municipal busca ara voluntaris que s’encarreguin de reorganitzar el dipòsit de llibres, de fer-ne la tria, i de recol·locar-los.

Les persones interessades en implicar-s’hi poden contactar amb la responsable del centre, Helena Cobos, de forma presencial de dilluns a divendres de 4 a 8 de la tarda, trucant al telèfon 977 65 11 76, o enviant un correu electrònic a altafullallegeix@gmail.com.

Més enllà del fons documental, les dades registrades durant el 2014 són més que positives també. Els números s’han incrementat en tots els àmbits, però en destaquen sobretot els referents a les assistències i a les visites, que han ascendit fins les 11.777. L’ús d’internet també ha millorat les seves xifres respecte l’any anterior amb 1.953 usuaris. També han augmentat les persones amb carnet en 150, i ara ja en són 855. Pel que fa al nombre de préstecs, la dada s’eleva als 4.805 documents.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla