Notícies
Foto: Neus Gris
30 de novembre del 2015
La Comissió Executiva de l’AMI es reuneix aquest dilluns a Altafulla
La trobada analitzarà la situació política que viu Catalunya, i avaluarà el món municipalista en relació a aquest context
La Comissió Executiva de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) es reuneix aquest dilluns a Altafulla. L’Ajuntament va entrar a formar part d’aquesta comissió el passat mes de juliol. Fins aleshores era membre de la Comissió Directiva de l’entitat.

La seva primera participació en aquest nou òrgan va tenir lloc ara fa tot just dos mesos a Argentona. En la trobada es va proposar Altafulla com a nou escenari per reunir-se. Una convocatòria que finalment se celebra al Centre d’Interpretació de l’Era del Senyor.

La reunió serà presidida per l’alcalde de Girona i president de l’AMI, Carles Puigdemont. En representació del consistori altafullenc hi seran presents l’alcalde, Fèlix Alonso, i els regidors Jordi Molinera i Jaume Sánchez.

La situació política que viu a dia d’avui Catalunya després de les eleccions del 27 de setembre centraran la trobada d’aquest dilluns. L’AMI sempre s’ha mostrat favorable al procés de declaració d’independència en els moments clau. Una situació que cal valorar des de cadascun dels ajuntaments que en formen part. Tenint en compte que dels 900 consistoris catalans, 780 formen part de l’entitat, “entenen que el món municipalista tornarà a donar el seu suport al procés”. La intenció és que els ajuntaments hi donin suport a través d’acords dels seus plens municipals.

Caldrà veure, però, quina és la reacció de l’AMI i dels ajuntaments que hi prenen part després que la CUP hagi reafirmat aquest diumenge en l'assemblea celebrada al Nou Congost de Manresa el ‘no’ a la investidura d’Artur Mas.

Els 1.200 militants i simpatitzants han fet una votació, que ha donat el següent resultat: el 'no' a Mas ha obtingut 823 vots, i el 'sí condicionat', 434, mentre que els partidaris d'esperar a després de les eleccions del 20D han estat 139 i els d'anar a unes eleccions al març, 574.

La CUP, no obstant això, s'ha emplaçat a seguir negociant amb Junts pel Sí i també a convocar una Assemblea Nacional decisòria que encara no té data concreta. Ara per ara, segueixen negociant "una alternativa" i demanen a JxSí que "es mogui" en aquesta qüestió.
Jordi Molinera, regidor a l'Ajuntament d'Altafulla
Social
Et recomanem
La vida de les elits vota Tàrraco
14 d'abril d'11h a 12:30h a la vil·la romana dels Munts
Venda d'entrades a: www.mnat.cat/entrades
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla