Notícies
Foto: Tarragona Ràdio
01 de desembre del 2015
Tarragona inaugura la plaça Unesco en el marc del 15è aniversari de la seva declaració com a Patrimoni de la Humanitat
En l’acte, celebrat aquest dilluns a la tarda, hi ha pres part l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso
El conjunt arqueològic de Tarraco va ser declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO ara fa quinze anys. Una efemèride que la ciutat ha volgut commemorar amb un programa farcit d'activitats. L’acte central ha tingut lloc aquest dilluns a la tarda. Diferents representants dels municipis que formen part del conjunt arqueològic han inaugurat la plaça de la Unesco, fins ara sense nom, ubicada a la rotonda de davant la capçalera del circ romà.

La inauguració ha estat presidia per l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. El batlle ha destacat que la ciutat ha canviat molt en aquests darrers quinze anys.
En el full de ruta del patrimoni romà de la ciutat, Ballesteros es marca diversos objectius. D'una banda, la recuperació del teatre romà, una "assignatura pendent" fins ara, però amb un acord amb la Generalitat molt a prop per iniciar els treballs. D'altra banda, la creació del consorci de col·laboració i gestió de Tarraco entre l'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament de Tarragona, per la gestió del conjunt patrimonial. També ha confirmat que al pressupost municipal del 2016 hi haurà una partida específica per a Tarraco Viva i el "gran centre permanent" que s'ubicarà al palau de fires de la ciutat.
L’alcalde de Tarragona ha aprofitat per demanar més suport dels Governs per les ciutats amb el distintiu de Patrimoni Mundial.

En l’acte també hi ha estat present l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso. El municipi s’ha adherit aquest cap de setmana al programa commemoratiu amb una visita guiada a la Vil·la Romana dels Munts, i la previsió és oferir noves activitats en aquesta mateixa línia de cara a l’any vinent. El batlle ja ha mantingut converses amb el director del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), Francesc Tarrats, perquè així sigui.

En un acte més institucional, a l'Ajuntament de Tarragona, també s'ha presentat la moneda de Tarraco, de cinc euros i de curs legal, inclosa en la col·lecció de monedes del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat.
Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla