Notícies
Foto: Imatge d'arxiu
09 de desembre del 2015
Acció Social i Ciutadania ofereix un berenar d’hivern per la gent gran d’Altafulla
La trobada tindrà lloc aquest dijous a les 17h a la Sala de Plens, i també servirà per donar a conèixer les diferents activitats de la iniciativa
El programa ‘Bon Dia’, que promou la regidoria d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament d’Altafulla, ofereix aquest dijous una nova activitat per la gent gran. Els avis i àvies adscrits a la iniciativa podran gaudir a partir de les 5 de la tarda a la Sala de Plens del ‘Berenar d’Hivern’. Cada participant haurà de portar alguna cosa per menjar o per beure. També hi seran presents les persones voluntàries que fan possible el servei.

Més enllà de per passar una bona estona, la trobada també servirà per donar a conèixer totes les activitats adreçades al col·lectiu que promou el consistori.

El programa ‘Bon Dia’ va complir aquest estiu quatre anys en funcionament. La iniciativa, encapçalada per la regidora Eva Martínez, es va posar en marxa l’any 2011 amb la voluntat de donar suport a les persones grans de la vila que viuen soles i que no compten amb l'assistència en el domicili de descendents al seu càrrec.

Aquest programa va començar sent una trucada telefònica diària, de dilluns a divendres, per tal de tenir constància que aquestes persones es troben bé i de la mateixa manera saber si necessiten algun tipus d'ajut. Més endavant, donades les necessitats dels usuaris, es va complementar amb el servei de menjar a domicili, i el servei de transport adaptat.

A dia d’avui són una cinquantena les persones grans que en gaudeixen, i els resultats són més que positius. Tant és així que el servei i les persones que en formen part han esdevingut una extensió més de les seves famílies.

El servei va adreçat a persones o parelles majors de 75 anys i a persones adultes amb alguna malaltia i/o discapacitat. Les persones interessades s'han d'adreçar a la regidoria d'Acció Social i Ciutadania d'Altafulla des de les oficines de l’Ajuntament o bé a través del telèfon 977 65 00 08.

Cal tenir present que la petició del servei l'ha de tramitar la persona o persones interessades i que l'Ajuntament no pot, d'acord amb la llei, contactar directament amb els usuaris potencials utilitzant dades del padró municipal. La documentació que cal aportar és la fotocòpia del DNI, el certificat de convivència i el certificat mèdic o reconeixement de la discapacitat (si s'escau).
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla