Notícies
17 de desembre del 2015
L’Ajuntament d’Altafulla ampliarà el local de Càritas amb un mòdul complementari
El contenidor s’instal·larà darrere de la Biblioteca, i funcionarà com a supermercat de l’entitat
Les previsions d’ampliar en un futur el local de Càritas a Altafulla es compliran en les properes setmanes. L’entitat disposarà d’una segona dependència que funcionarà com a supermercat, mentre que l’actual local, situat en un primer pis del carrer de les Escoles, continuarà fent-se servir pel programa d’acollida i per al seguiment de les famílies que fan ús del servei.

La regidora d’Acció Social i Ciutadania, Eva Martínez, ha explicat que s’instal·larà darrere de la Biblioteca un contenidor de 12 m2 amb una porta i una finestra. Es tracta d’un mòdul reciclat que s’adapta a diferents usos.
Aquesta ampliació ve donada, segons la regidora, per la manca d’espai –degut a la creixent demanda d’usuaris-, i per la dificultat d’accés dels aliments a les dependències actuals.

Més enllà de cobrir les necessitats bàsiques de les famílies més desvalgudes, l’entitat treballa també en aquests moments en la recollida de joguines perquè aquest Nadal cap infant se’n quedi sense. Una iniciativa en què també hi col·labora l’Ajuntament, i en la qual enguany també s’hi han sumat l’Ateneu Cultural de Dones d’Altafulla i la llar d’infants Francesc Blanch.

Els punts de recollida són el mateix local de Càritas, al carrer de les Escoles, els dilluns i els dimecres de 15:30h a 20h; el local de l’Ateneu, al Centre d’Entitats; i la llar d’infants, al carrer Mainada, de dilluns a divendres de 8h a 17h. Sentim Eva Martínez.

En els darrers sis mesos, les famílies que atén Càritas s’han incrementat en més d’una vintena, i ara ja s’eleven a més de seixanta. Unes xifres que preocupen Eva Martínez. La seva regidoria té prevista en el pressupost una partida de 18.000 euros per a ajut humanitari. D’aquesta quantitat, enguany ha dedicat a Càritas 4.800 euros, 1.300 euros més que el passat exercici, donades les necessitats de l’entitat. La resta de diners s’han destinat, primer, a la resta d’ong que donen servei al municipi, com és el cas de Mans per l’Acció Solidària; i en un segon terme, a les entitats solidàries que treballen a nivell internacional.
Eva Martínez, regidora d'Acció Social
Eva Martínez, regidora d'Acció Social
Carme Vives, presidenta de Càritas Altafulla
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla