Notícies
13 de gener del 2016
Les dunes d’apilament de la platja d’Altafulla eviten que el temporal de llevant malmeti el passeig marítim
L’única incidència que s’ha produït a conseqüència de la llevantada ha estat que la sortida d’aigua de la rasa ha quedat obstruïda
Les dunes d’apilament de la platja d’Altafulla que la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i del Mar va preveure a mitjans del mes de desembre, amb el vistiplau de l’Ajuntament, per tal de poder actuar de manera immediata en cas de llevantada, han evitat que el fort temporal de vent i de mar d’aquests darrers dies afectés el passeig marítim.
La sorra acumulada ha evitat que l’aigua hi arribi, de manera que el paviment no ha quedat malmès com en d’altres ocasions. De fet, altres anys temporals d’aquesta intensitat han arribat, fins i tot, a descarnar el passeig.

La regidora de Medi Ambient, Montse Castellarnau, ha explicat que l’única incidència que s’ha produït a conseqüència de la llevantada ha estat que la sortida d’aigua de la rasa ha quedat obstruïda. La Brigada Municipal, però, ja hi està treballant.

Tal i com es va acordar amb el Ministeri de Medi Ambient, hi podria haver una nova intervenció abans de l’estiu per acabar de distribuir la sorra, o afegir-ne més. A hores d’ara, però, segons paraules de la regidora, “la fesomia de la platja ja és molt més uniforme”.

L’actuació del passat mes de desembre va consistir en traslladar un total de 10.000 m3 de sorra des de la zona del búnquer, a la Roca del Gaià, fins la zona del Fortí, per tal de distribuir-la de forma equilibrada al llarg de la façana marítima. L’acció va incloure també la previsió d’aquestes dunes d’apilament que ara han evitat els efectes negatius de la llevantada.
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla