Notícies
Foto: Club d'Scrabble d'Altafulla
21 de gener del 2016
El Club d’Scrabble d’Altafulla dóna a conèixer el joc de taula als alumnes de 5è i 6è de les escoles del municipi
L’entitat organitzarà una prova prèvia al VII Campionat d’Scrabble Escolar, que tindrà lloc el 12 de març al Prat de Llobregat
El Club d’Scrabble de l’entitat Link Enllaç Social d’Altafulla ha visitat aquest dimarts les escoles La Portalada i El Roquissar. Ho ha fet acompanyat d’alguns representants de la Federació Catalana d’Scrabble en una jornada que ha servit per apropar els alumnes de 5è i 6è d’ambdós centres a aquest joc de taula. Segons una de les responsables de l’entitat, Àngels Ribé, “una eina molt didàctica, tant en l’àmbit de les lletres com de les ciències”. En total hi han pres part al voltant de 150 infants.

L’activitat pretenia esdevenir un assaig del joc, i una preparació de cara al campionat que organitzaran al municipi el proper 14 de febrer. Una prova que servirà com a prèvia del VII Campionat d’Scrabble Escolar en Català, que se celebrarà el 12 de març al Prat de Llobregat.

L’any passat, dues nenes de l’escola La Portalada, Maria Poll i Marina Brullas, ja van prendre part en el Campionat de Catalunya. El desig de l’entitat és que aquest 2016 s’incrementi la representació altafullenca.

El mateix 12 de març també s’enfrontaran al Prat de Llobregat alumnes de 1r i 2n d’ESO; i el 9 d’abril hi ha prevista a Barcelona una nova jornada de competició, en aquest cas per als alumnes de 3r i 4t de Secundària.

Una altra cita important en el calendari del Club d’Scrabble d’Altafulla és el Campionat d’Espanya. El passat mes de maig Altafulla va ser escollit seu de la divuitena edició de la competició, que se celebrarà al municipi els dies 29 i 30 d’abril, i l’1 de maig. Un premi als esforços que ha fet l’entitat i l’Ajuntament.

La passada edició es va celebrar al Castell de la Mota, i va acollir els millors jugadors a nivell nacional d’aquest joc de taula. El guanyador va ser Carlos Puente, seguit de Patxi Navarro i Arantxa Delgado, en segona i tercera posició, respectivament. Graciela Dalmas es va imposar en categoria Sub18, i Chelo Charlán va alçar el títol com a millor debutant del campionat.
Àngels Ribé, membre del Club d'Scrabble d'Altafulla
Àngels Ribé, membre del Club d'Scrabble d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades