Notícies
26 de gener del 2016
La regidoria de Serveis d’Altafulla recupera la neteja viària del Barri Marítim
L’adquisició d’una nova màquina permetrà disposar dels serveis del Consell Comarcal únicament en èpoques de màxima afluència
El ple de l’Ajuntament d’Altafulla ha fet enrere l’acord de delegació en favor del Consell Comarcal del Tarragonès de la prestació del servei de neteja viària al Barri Marítim. Una tasca que es va delegar a l’ens intercomarcal, donada la incapacitat de la Brigada Municipal de fer-se’n càrrec. L’adquisició d’una nova màquina escombradora ara fa unes setmanes, però, permetrà que el consistori reprengui de nou la seva gestió. Aquesta recuperació del servei suposarà un estalvi, tot i que no es descarta que s’hagi de contractar un reforç extern de cara a l’estiu.

Les característiques més innovadores d’aquesta nova màquina són la unitat d’escombrat, el sistema d’aspiració i el sistema d’aigua. Pel que fa a la unitat d’escombrat, disposa de tres raspalls, un dels quals accedeix als racons de més dificultat. Quant al sistema d’aspiració, disposa d’una turbina d’aspiració d’alt rendiment amb un flux d’aire de 15.000 m3/h, i pel que fa al sistema d’aigua, l’escombradora compacta disposa d’un dipòsit de plàstic amb una capacitat de 700 litres d’aigua per a la neteja viària.

Amb la nova adquisició, que ha tingut un cost de 140.000 euros, ja són tres les màquines de via pública amb què disposa la Brigada Municipal per a les tasques de neteja de carrers i places. Des del consistori s’estudia també la possibilitat de traslladar-ne una a la urbanització de Brises del Mar.
Micha Preuss, regidor de Serveis
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla