Notícies
11 de febrer del 2016
El Govern estudia fer una consulta al territori per decidir sobre el projecte de BCN World
L’alcalde d’Altafulla i diputat al Congrés s’ha tornat a mostrar contrari al projecte, i ha afirmat que el més important és “definir el model”
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat que el Govern estudia la possibilitat de fer una consulta al territori sobre el projecte de BCN World. Puigdemont ha defensat el projecte com “d’una gran importància estratègica per a l’economia catalana” en una part de Catalunya “molt castigada per l’atur”.

La proposta s’ha rebut amb sorpresa al territori. Els ajuntaments entenen majoritàriament que es tracta d’una proposta innecessària però l’accepten, convençuts que el resultat acabarà sent favorable, si ha d’ajudar a desbloquejar la tramitació del projecte i esvair els dubtes existents. Demanen, però, que es desplegui amb rapidesa per evitar majors dilacions al projecte.

L’alcalde d’Altafulla i diputat al Congrés, Fèlix Alonso, coincideix que “no seria necessari consultar l’opinió pública”, però s’ha mostrat “encantat” de que es faci perquè servirà per explicar les dues versions sobre el que el projecte significa pel futur del territori i de Catalunya”.

El batlle altafullenc sempre s’ha mostrat “contrari a un projecte plantejat d’una forma totalment especulativa”. Ha insistit que “el més important és definir el model, fidelitzar els turistes, i apostar per aquells aspectes que tinguin una durada en el temps”.

El vice-president del govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha afirmat que si s’acaba celebrant aquesta consulta sobre el projecte conegut anteriorment com a BCN World aquesta es faci a tots els catalans “atès que és un projecte rellevant pel conjunt del model turístic i econòmic”.

Junqueras ha constatat des de Tarragona que el projecte previst inicialment al CRT de Vila-seca i Salou “es va demostrar que era un error” i un “gran fracàs”, i s’ha compromès a tirar endavant “el millor projecte possible”. També s’ha mostrat partidari d’impulsar un projecte que potenciï el turisme de caràcter familiar, de convencions i de lleure com PortAventura i, en cap cas, ha dit, que prioritzi l’àmbit del joc.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla i diputat al Congrés
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla i diputat al Congrés
Social
Et recomanem
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la zona verda de davant del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla