Notícies
Foto: Imatge d'arxiu
12 de febrer del 2016
En marxa els preparatius del Dia Internacional de la Dona a Altafulla
Enguany el programa inclourà una exposició al Casal La Violeta sobre el paper de la dona en els moviments socials
Altafulla tornarà a sumar-se un any més als actes reivindicatius del Dia Internacional de la Dona. La regidora de Polítiques de Gènere, Alba Muntadas, ha explicat que ja fa dies que estan treballant en la confecció del programa, que se celebrarà pels volts del 8 de març. Enguany la jornada torna a caure entre setmana, i el més probable és que, com ja va passar els dos darrers anys, els actes centrals de la celebració es traslladin a un dia festiu per tal d’assolir una major participació i implicació de la ciutadania.

Més enllà d’aquests actes centrals amb la tradicional lectura del manifest, la regidora ha avançat que programaran una exposició al Casal La Violeta sobre el paper de la dona en els moviments socials; i també hi ha previstes diferents xerrades.

Paral·lelament, l’Ateneu Cultural de Dones d’Altafulla, també està acabant de definir les seves activitats per commemorar l’efemèride. La vicepresidenta de l’entitat, Maria Jesús González, ha explicat que la jornada del 8 de març comptarà enguany amb tai-txi, màgia, un dinar de germanor, la tradicional lectura del manifest, i la presentació del nou logotip de l’entitat.

Les Nacions Unides van declarar el 8 de març Dia Internacional de la Dona l’any 1977. Els fets puntuals que es troben en el seu origen són la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes de 1857, l'incendi de la fàbrica Cotton, o el de la Triangle Shirtwaist Company, de Nova York, el dia 25 de març de 1911. En aquest darrer incident van morir 142 obreres que l'any anterior havien mantingut una important vaga per demanar millors condicions laborals. Precisament, aquestes reivindicacions laborals, amb millores de vida i de drets polítics, i de manifestacions en favor de la pau, són alguns dels temes que tradicionalment han girat entorn d’aquesta celebració. Unes reivindicacions que la societat tornarà a reclamar arreu del territori.
Alba Muntadas, regidora de Festes
Maria Jesús González, vicepresidenta de l'Ateneu
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla