Notícies
17 de febrer del 2016
El PSC insta el govern espanyol a ampliar la gratuïtat de l’AP-7 des de Vila-seca-Altafulla fins al Vendrell
El diputat d’En Comú Podem i alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, va presentar ara fa una setmana una Proposició No de Llei amb la mateixa demanda
El PSC ha presentat una Proposició no de llei al Congrés dels Diputats en què insta el govern espanyol a arribar a un acord amb els ajuntaments per tal de donar una solució definitiva al tram de la futura autovia A-7 entre Tarragona i Vilafranca del Penedès. Segons ha explicat el diputat socialista, Joan Ruiz, es planteja “la possibilitat d’incorporar l’A-7 amb l’AP-7 en el seu trajecte per la comarca del Baix Penedès i ampliar la gratuïtat actual del tram de l’autopista Vila-seca-Altafulla fins al Vendrell”. Ruiz ha recordat que la carretera N-340 al seu pas per les comarques tarragonines registra un elevat trànsit de vehicles que ha arribat a col·lapsar la via, fet que contrasta, ha dit, amb una autopista paral·lela en règim de concessió fins al 2021 i amb un peatge que actua com a element “dissuasiu”.

El diputat tarragoní ha recordat que els problemes de trànsit s’accentuen durant els caps de setmana i en períodes de vacances, en què es generen cues, col·lapses i una major accidentalitat. Ruiz ha afirmat que “aquesta situació no es pot dilatar ‘sine die’ a l’espera d’una solució que no arriba” i ha reclamat a l’executiu espanyol que prengui una decisió “de manera immediata” d’acord amb la voluntat expressada pels ajuntaments i agents territorials.

Una voluntat que es tornarà a fer palesa al carrer el proper 19 de març, quan els alcaldes del Pacte de Berà, els alcaldes de les Terres de l’Ebre, i la FEAT han convocat talls simultanis a l’N-340 i marxes lentes al vial i a l’AP-7.

Ara fa tot just una setmana, l’alcalde d’Altafulla i diputat d’En Comú Podem al Congrés, Fèlix Alonso, ja va presentar una Proposició No de Llei per reclamar la gratuïtat de l’AP-7. Fèlix Alonso també va presentar la setmana passada una bateria de preguntes en les quals sol·licitava tot l’expedient administratiu i el calendari de diverses infraestructures del territori, entre elles l’estació de Tarragona, de la qual Adif ja ha licitat aquest dimarts el contracte d’execució de les obres de millora de les instal·lacions.

També va sol·licitar informació sobre el Tercer fil i la línia Reus – Roda, com els plànols, el pressupost, la memòria del projecte i les mesures correctores mediambientals del projecte alternatiu de la variant per a mercaderies. I va reclamar també que s’aclareixi quines obres de descontaminació a l’embassament de Flix es troben pendents de realitzar.

Els talls a l’N-340 es reprendran, com és habitual, aquest dijous, en la que esdevindrà ja la 21a setmana que les entitats veïnals afectades surten al carrer. La previsió és que Fèlix Alonso hi torni a donar suport.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla