Notícies
19 de febrer del 2016
Obert el termini de presentació d’obres del IV Concurs Literari Roca Plana
Els treballs es poden lliurar fins el 22 d’abril. El certamen contempla de nou les categories ‘infantil’, ‘juvenil’, i ‘adults’
La Xarxa de Biblioteques del Baix Gaià ha posat en marxa els preparatius de la quarta edició del Concurs Literari Roca Plana. El certamen va néixer ara fa quatre anys a Roda de Berà, però des d’ara fa dos anys també en formen part les biblioteques i punts de lectura d’arreu de la subcomarca, entre elles la d’Altafulla.

L’organització, que compta també amb la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Roda de Berà, ja ha obert el termini de presentació d’obres, que es podran lliurar fins el 22 d'abril a l'Hotel d'Entitats de Roda de Berà, o a través del correu electrònic mquevedo@rodadebera.cat. Amb el text caldrà que els autors adjuntin, dins d’un sobre, el seu nom i cognoms, l’edat, el número de DNI, l’adreça i un telèfon de contacte.

El concurs contempla de nou tres categories: la modalitat infantil, fins els 12 anys; la juvenil, per a nois i noies d’entre 13 i 17 anys; i la d’adults, per als majors de 18 anys. En les categories infantil i juvenil el tema serà de lliure elecció, tot i que l’obra presentada haurà de contenir, com a requisit indispensable, les paraules ‘lectura’, ‘torre’, ‘escala’ i ‘Baix Gaià’ i s’hauran d’incloure en el relat amb un cert grau de rellevància i coherència. Pel que fa a la categoria d’adults, el tema escollit enguany és ‘Cultura i migració, un món sense fronteres’.

Cada participant podrà presentar una única obra, la qual haurà de tenir un títol, haver estat escrita en llengua catalana, amb correcció i sense contenir paraules ofensives ni malsonants, guardant respecte amb persones i institucions. Els relats hauran de tenir una extensió màxima de dues pàgines din-A4.

La deliberació del jurat es donarà a conèixer el dia 14 de maig en un acte oficial al Casino Municipal de Roda de Berà, on també es farà lliurament dels premis. Cada categoria atorgarà un primer, un segon i un tercer premi, i dos accèssits. El primer premi constarà d’una tauleta, el segon premi serà un e-book, i el tercer, un mp3. Els accèssits consistiran en un lot de productes culturals cedits pels vuit municipis que pertanyen a la Xarxa de Biblioteques del Baix Gaià.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla