Notícies
Foto: Imatge d'arxiu
26 de febrer del 2016
L’Ateneu de Dones d’Altafulla dóna el tret de sortida als actes del Dia de la Dona en el seu 25è aniversari
El doctor Juanjo Sirvent oferirà aquest divendres a les 18h al Centre d’Entitats la conferència ‘El càncer al segle XXI’
L’Ateneu Cultural de Dones d’Altafulla celebra aquest 2016 el seu 25è aniversari. Una efemèride que no passarà de llarg al municipi i que arriba carregada d’activitats. Un d’aquests actes té lloc aquest divendres, i servirà per donar el tret de sortida al programa commemoratiu del Dia Internacional de la Dona, que se celebrarà del 7 al 12 de març. Es tracta de la conferència ‘El càncer al segle XXI’, a càrrec del doctor Juanjo Sirvent, cap del servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Joan XXIII. Sirvent ha estat convidat pel col·lectiu de dones, i reconeix que és “un goig” poder participar en la celebració. Pretén oferir als assistents “una explicació propera sobre què és el càncer, quina és la situació a dia d’avui, i com es preveu el futur”. Ha insistit que “els resultats són cada vegada més positius, tot i que els tractaments continuen sent molt llargs i requereixen de la col·laboració del pacient”.

Més enllà d’aquest col·loqui, són moltes les activitats que té programades l’Ateneu de Dones per aquest 2016. Les més properes les que tindran lloc el proper 8 de març, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dona, amb una caminada, una sessió de tai-txi, la presentació del nou logotip de l’entitat, i la tradicional lectura del manifest. A més, l’activitat diària tampoc no s’atura en aquest 25è aniversari. La presidenta, Engràcia Carmona, ha explicat que diàriament s’ofereixen una dotzena de tallers, a banda de diferents conferències, i sortides cultures, com la que van realitzar ara fa uns dies a la ciutat de Reus.

Els plats forts de la celebració, però, seran la presentació d’un llibre commemoratiu, editat per la veïna Maria Porter; i el creuer pel Mediterrani, al qual ja s’hi han inscrit una quarantena de persones.
Juanjo Sirvent, doctor
Engràcia Carmona, presidenta de l'Ateneu de Dones
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades