Notícies
29 de febrer del 2016
L’obra pública i la generació d’ocupació centren l’Audiència Pública de l’Ajuntament d’Altafulla
La presència de paneroles, la demanda d’una residència d’avis, i els esforços en matèria de participació també han estat protagonistes
La generació d’ocupació és un dels temes que els veïns i veïnes han posat sobre la taula aquest dissabte al matí durant la celebració de la primera Audiència Pública del 2016 de l’Ajuntament d’Altafulla.

L’alcalde, Fèlix Alonso, ha explicat que des del passat mes de maig s’han licitat fins a sis obres, i totes elles han estat adjudicades a empreses del municipi. El batlle, però, ha recordat que els ajuntaments no tenen competències en ocupació, i que únicament poden dedicar els seus esforços en la recollida de dades, i en l’oferta de cursos de formació per a aquelles persones en situació d’atur.
Aquests tallers són subvencionats per l’àrea d’Acció Social. La regidora responsable, Eva Martínez, ha lamentat la poca resposta de la ciutadania davant d’aquestes activitats.

Una altra de les qüestions que s’ha tractat en la sessió d’aquest dissabte ha estat la presència de paneroles i escarabats al municipi. Un veí ha titllat la situació de “problema greu”, i ha criticat que les actuacions i els tractaments que es realitzen “no són els adients”. En aquest sentit, ha demanat que s’hi facin “més esforços”.
La regidora d’Acció Social i Salut, Eva Martínez, ha explicat que “els controls rutinaris es duen a terme cada quatre mesos, i ha recordat que s’activen tots els protocols d’emergència que siguin necessaris”. Segons l’edil, “el problema és que les actuacions que s’aplicaven abans al clavegueram actualment estan prohibides”. Així ho han assessorat els tècnics.

La petició d’una residència d’avis amb centre de dia que es va fer ara fa uns dies a l’Ajuntament d’Altafulla amb el suport de 946 signatures també ha estat protagonista. Una de les veïnes assistents ha demanat “celebrar un referèndum per decidir en què destinar els diners”.
Davant d’aquesta nova petició, la regidora de Gent Gran, Eva Martínez, ha volgut diferenciar “la il·lusió de la coherència”. Ha explicat que la Generalitat no ha obert cap línia de subvenció ni de copagament, i que, en aquest context “l’Ajuntament únicament pot cedir les instal·lacions”. Un projecte a dia d’avui “inviable” en què els usuaris haurien de pagar 2.000 euros mensuals.
Martínez ha recordat, a més, que “en el seu dia ja es va impulsar un concurs públic i va quedar desert”. Tot i això, ha assegurat que “continuarà treballant”.

També s’han posat sobre la taula els esforços que s’estan fent des de l’Ajuntament en matèria de participació. La regidora, Montse Castellarnau, ha parlat de diferents tallers i de l’aula de participació.

En la sessió d’aquest dissabte hi han pres part una vintena de persones.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Eva Martínez, regidora d'Acció Social i Salut
Eva Martínez, regidora de Gent Gran
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla