Notícies
Foto: Imatge d'arxiu
30 de març del 2016
CiU es decantarà per “la proposta més seriosa i amb projectes sòlids, no només de superació de crisi, sinó també de llarg recorregut”
El portaveu convergent, Pere Gomés, veu la moció de censura com “una situació complexa i desagradable”. L’EINA celebra avui una assemblea interna per adoptar el seu posicionament en aquest nou escenari
Les negociacions entre AA i CiU continuen obertes. El portaveu dels convergents, Pere Gomés, va anunciar als micròfons d'aquesta casa abans de Setmana Santa que en els propers dies prendria una decisió sobre l'oferta d'AA d'entrar al govern municipal.

Des del 22 de març AA governa en minoria després que l'alcalde, Fèlix Alonso, signés per decret la sortida del seu soci de govern, l'EINA, per "manca de confiança".
En cas que la resposta de CiU sigui positiva, la intenció del batlle és que l'entrada dels seus dos regidors, Pere Gomés i Xavier Rofas, també sigui per decret d'Alcaldia. En cas de ser negativa, tot i haver mantingut converses també amb C's, també a l'oposició, AA governaria en minoria.

Un cop passada la Setmana Santa, CiU ha avançat avui a Altafulla Ràdio que “facilitaran que Altafulla tingui el millor govern i la situació més idònia perquè els altafullencs no pateixin la crisi de govern i perquè els projectes es tirin endavant de la millor manera possible”.

Aquests darrers dies s’han reunit tant amb AA, com amb l’EINA i C’s. Ja tenen sobre la taula la proposta d’AA d’entrar a formar part del govern municipal, i resten a l’espera de rebre la de l’EINA. Es decantaran per “aquella proposta més seriosa i amb projectes sòlids per Altafulla, no només de superació de crisi, sinó també amb projectes de llarg recorregut”.

Pere Gomés veu la moció de censura com “una situació complexa i desagradable”. Des de CiU són conscients del “suport que té i els vots que va aconseguir AA i entenen que la ciutadania no està en contra de la persona que hi ha al capdavant”. En aquest sentit consideren que “no es donen les condicions per fer una moció de censura”, i recorden que “tres regidors de l’EINA i dos de CiU sumen cinc i no els sis necessaris, de manera que necessitarien pactar amb C’s”. Pere Gomés ha sentenciat que “no estan disposats a pactar a qualsevol preu” i que en cas que tiressin endavant les negociacions “haurien de rebre la mateixa compensació que el risc i la responsabilitat que això suposaria”. Reclamarien “tres o quatre àrees –alguna de pes dins del cartipàs municipal-, i responsabilitats de govern”. Preveuen desencallar la situació entre aquesta setmana i la vinent.

Per la seva banda, l'EINA resta pendent de celebrar la seva assemblea. Aquest mateix dimecres, la formació es reuneix en sessió extraordinària de caràcter intern per “valorar l’expulsió dels seus tres regidors de l’equip de govern per part d’AA ara fa tot just una setmana, i per veure les opcions que tenen a partir d’ara com a grup municipal en un plenari en què cap partit té la majoria absoluta”. El portaveu, Jordi Molinera, ha insistit que “s’obre un període de reflexió, en què no convé actuar en calent”.
L’edil ha avançat que el proper 14 d’abril, dia de la República, celebraran una assemblea oberta a la ciutadania per donar a conèixer el seu posicionament.

Aquests darrers dies, la formació independentista també s’ha reunit amb la resta de grups de l’oposició –CiU i C’s- amb la voluntat de “coordinar-se a l’hora de portar a terme algunes accions”. Des de l’EINA són conscients que ara tenen dos escenaris sobre la taula: d’una banda, exercir com a líder de l’oposició, on consideren que “farien una gran feina”; i de l’altra, formar un govern alternatiu amb un pla d’acció municipal propi. Dues opcions que “requereixen temps i que s’han d’estudiar amb profunditat abans de tirar-les endavant”. Jordi Molinera ha assegurat que, sigui quin sigui el camí que decideixi seguir l’assemblea, “després d’intentar governar en dues ocasions (al 2011, i al 2015) amb AA i de veure què passa quan discrepes en temes importants, se senten legitimats i amb les mans lliures per triar qualsevol de les dues”.

El batlle, Fèlix Alonso, va fer la setmana passada un primer repartiment de les regidories per poder seguir amb el dia a dia a l'Ajuntament.
Pere Gomés, número ú de CiU
Pere Gomés, número ú de CiU
Jordi Molinera, número ú de l'EINA
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades