Notícies
Foto: Imatge d'arxiu
01 d'abril del 2016
Les recreacions històriques de gladiadors i legionaris centraran la XVIII edició del festival Tàrraco Viva a Altafulla
Enguany la principal novetat de la mostra serà la trobada entre la cultura grecoromana i l’egípcia. Se celebrarà del 15 al 29 de maig
Les recreacions històriques ‘El món dels gladiadors a l’Antiga Roma’ i ‘Les legions Baiximperials’ faran parada a Altafulla el primer cap de setmana de maig en el marc d’una nova edició del festival Tarraco Viva.

En la primera, autèntics gladiadors romans faran una demostració sobre les diferents armes i tècniques de combat, tal i com es feien servir en aquell temps. I en la segona, les protagonistes seran les antigues legions altimperials que es van veure obligades a adequar-se als nous temps que s’avenien: el final de l’Imperi Romà. Degut a la crisi econòmica del segle III dC i de les reformes dels emperadors posteriors, ja al segle IV l’exèrcit tardoromà sembla radicalment diferent a l’exèrcit romà altimperial, ja que l’Estat no podia pagar els seus soldats. L’escenificació vol mostrar aquest inici de la decadència de l’expansió romana.

El director del festival, Magí Seritjol, ha avançat als micròfons d’aquesta casa que l’escenari escollit per a totes dues representacions tornarà a ser el Parc de Voramar.

Enguany la principal novetat del festival serà “la trobada entre la cultura grecoromana i l’egípcia”. La XVIII edició de Tarraco Viva se celebrarà a Tarragona del 15 al 29 de maig. Més enllà d’Altafulla, també farà parada a Constantí, a Falset, a Porrera, i a Vila-rodona, que enguany també s’incorpora al programa.
Magí Seritjol, director de Tarraco Viva
Magí Seritjol, director de Tarraco Viva
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla