Notícies
07 d'abril del 2016
Eudald Carbonell: “La manca d’interès en la preservació de les Termes de Mar d'Altafulla, una qüestió de discriminació política"
El director del MNAT, Francesc Tarrats, qualificat el futur procés de museïtzació i de senyalística com “un pas important endavant”
El reconegut arqueòleg català Eudald Carbonell ha explicat en una entrevista compartida al programa ‘La Tarda’ de la Xarxa de Comunicació Local que “el fet que fins ara no s’hagi dedicat la suficient atenció a la recuperació i preservació de les Termes de Mar d’Altafulla respon a una qüestió de discriminació política i de gestió i concepció del patrimoni, i a un tema de pressupost, en segon terme”.

Ha afegit que “l’interès pel manteniment de restes d’aquest tipus ha de sorgir localment, d’integrar-se regionalment, i, posteriorment, d’entendre nacionalment que el concepte de patrimoni és cosa de tots”.

Fa mesos que la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla treballa en aquesta línia. El fins ara responsable d’aquesta àrea al consistori, Jordi Molinera, va iniciar aquest procés de recuperació ara fa tot just un any de manera conjunta amb el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT).

La redacció de l’avantprojecte de museïtzació es va posar en marxa a mitjans del mes de març. És l’arquitecte Carles Brull l’encarregat de marcar les pautes d’aquesta museïtzació, que pretén definir un pla d’actuació que englobi també el període de la Guerra Civil. D’aquesta manera, també es treballarà perquè es mantingui i es preservi el búnquer existent en aquest mateix espai. La previsió és que aquest avantprojecte estigui enllestit aquest mes d’abril. A partir d’aquest primer esborrany es marcarà el full de ruta a seguir.

El director del MNAT, Francesc Tarrats, ha qualificat aquest procés de museïtzació i la senyalística corresponent com “un pas important endavant” en aquesta conservació. És conscient de la dificultat de manteniment, donada la seva ubicació en contacte directe amb el mar, però espera que l’actuació es concreti aquest mateix 2016.

A la Hispània hi ha molt poques vil·les romanes que disposin d’unes termes de mar. Un tret diferencial que li donarà un atractiu extra a la vil·la altafullenca. El primer pas es va donar ara fa gairebé un any amb els treballs de neteja a la zona, que van anar a càrrec dels alumnes del Programa de Transició al Treball (PTT) especialitzat en Vivers i Jardins de l’Escola de Formació Aldara.
Eudald Carbonell, arqueòleg
Francesc Tarrats, director del MNAT
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla