Notícies
26 d'abril del 2016
La garrofa serà el fil conductor de les Jornades Gastronòmiques de Tardor d’Altafulla
L’Ajuntament oferirà dos tallers de cuina als establiments del municipi en què aquest ingredient tindrà un pes important
Les Jornades Gastronòmiques de Tardor d’Altafulla tindran enguany com a protagonista la garrofa. El regidor de Comerç i Consum de l’Ajuntament, Jaume Sánchez, ja va avançar ara fa uns mesos de la “necessitat de trobar un fil conductor i potent que prengués com a base una matèria primera pròpia del territori”. Després d’estudiar diferents possibilitats, l’oferta gastronòmica apostarà finalment pel fruit del garrofer, un dels arbres típics del nostre litoral.

En els darrers temps l’ús de la garrofa s’ha limitat a aliment de bestiar, o com a coberta digestible de càpsules de medicaments. Anys enrere, però, les garrofes formaven part de la dieta dels nostres avis i els nostres besavis. Un costum que el consistori vol reprendre, alhora que li doni un atractiu especial a les Jornades de Tardor.

En aquest sentit, Jaume Sánchez ha insistit que “encara que no ho sembli, és un aliment amb infinitat de possibilitats”. Per tal de donar a conèixer aquesta realitat als cuiners i als propietaris d’establiments del municipi, la regidoria de Comerç i Consum oferirà dos tallers de cuina en què aquest ingredient tindrà un pes important. Un oferirà un menú de cuina salada, i l’altre, de cuina dolça.

El primer tindrà lloc el proper dilluns 2 de maig de la mà del prestigiós cuiner Juanjo Roda Martínez, Millor Jove Cuiner d’Europa en la seva etapa com a estudiant. S’impartirà a partir de les 5 de la tarda a la llar d’infants Hort de Pau, i farà servir la farina de garrofa com a element diferenciador. Els participants podran elaborar diferents plats com ara pa de garrofa, pasta fresca, pasta de bunyol, salsa pel marisc, arròs perfumat, i rostit a la catalana.

El segon taller, a càrrec de el reconegut pastisser Marc Balaguer Fabra, Millor Jove Pastisser d’Espanya 2015 per Delité, tindrà lloc el dimarts 10 de maig. També amb farina de garrofa s’elaboraran diferents postres com ara l’esfera de garrofa, mousse de xocolata amb salsa de garrofa, cafè i garrofa, i tartaleta de garrofa.

La nova proposta arriba després de tancar amb gran èxit la primera edició de la ruta ‘La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla”. Una experiència molt positiva que en tres setmanes ha servit més de 9.200 tapes entre els divuit restaurants que hi han participat. La intenció és oferir una segona edició, en la mateixa línia i amb un format similar. El regidor tampoc descarta estudiar la possibilitat de convertir en costum oferir tapes al municipi un cop a la setmana.
Jaume Sánchez, regidor de Comerç i Consum
Jaume Sánchez, regidor de Comerç i Consum
Social
Et recomanem
Concert en família amb Lali Begood
16 de juny a les 12h a La Violeta
Entrades gratuïtes a: entradas.codetickets.com
Dia de la música
21 de juny de 17h a 20h al carrer de l'Hostal
Organitza: Escola Municipal de Música d'Altafulla
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla