Notícies
03 de maig del 2016
Una quinzena de restauradors d’Altafulla treballen la cuina salada de la garrofa amb el prestigiós cuiner Juanjo Roda
Qui ha estat reconegut com a Millor Jove Cuiner d’Europa ha avançat que destinar aquest producte a unes jornades “és un reclam potent”
El prestigiós cuiner Juanjo Roda Martínez ha impartit aquest dilluns a la tarda, davant d’una quinzena de restauradors d’Altafulla, un taller de cuina salada que ha pres com a ingredient base la garrofa. El taller s’ha desenvolupat a la cuina de la llar d’infants Hort de Pau. Els participants han pogut elaborar diferents plats com ara pa de garrofa, pasta fresca, pasta de bunyol, salsa pel marisc, arròs perfumat, i rostit a la catalana.

Juanjo Roda, Millor Jove Cuiner d’Europa en la seva etapa com a estudiant, conegut com ‘lo Xicot de Vinaròs’, ha felicitat l’Ajuntament d’Altafulla per introduir la garrofa en les Jornades Gastronòmiques de Tardor. Ha avançat que es tractarà d’una iniciativa “ben diferenciada de la resta i amb un component de sorpresa”.

La iniciativa comptarà amb una segona edició, en aquest cas de cuina dolça, el proper 10 de maig. El reconegut pastisser Marc Balaguer oferirà un nou curs, també basat en la farina de garrofa. Els assistents elaboraran diferents postres com ara l’esfera de garrofa, mousse de xocolata amb salsa de garrofa, cafè i garrofa, i tartaleta de garrofa.

Tots dos tallers són impulsats per la regidoria de Comerç i Consum de l’Ajuntament d’Altafulla. La voluntat és donar a conèixer entre els cuiners i els propietaris d’establiments del municipi les possibilitats culinàries d’aquest ingredient.
Juanjo Roda, cuiner
Juanjo Roda, cuiner
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla