Notícies
31 de maig del 2016
Modificacions de crèdit per valor de més d’1.371.600 euros centren el ple de l’Ajuntament d’Altafulla
1.104.200 euros prové del romanent de tresoreria de l’any 2015; 17.400 euros, de baixes d’algunes de les partides pressupostàries; i 250.000 euros, de subvencions
Les modificacions de crèdit han centrat el ple ordinari de l’Ajuntament d’Altafulla d’aquest dilluns al vespre. Unes modificacions que ascendeixen a 1.371.627,14 euros. D’aquest total, 1.104.227,14 euros prové del romanent de tresoreria de l’any 2015; 17.400 euros, de baixes d’algunes de les partides pressupostàries; i 250.000 euros, de subvencions. Les partides finançades mitjançant el romanent de tresoreria, es distribueixen en tres blocs: dos suplement de crèdit, i crèdits extraordinaris.

D’altra banda, també s’ha declarat no disponible l’aplicació pressupostària de la partida corresponent a urbanització de carrers per un import d’1.641.000 euros.

El primer suplement de crèdit s’eleva als 102.800 euros i correspon a l’IVA de les obres de manteniment de la depuradora de Via Hercúlia i Brises del Mar (6.800 euros); a les despeses de la recollida de brossa extraordinària de l’any 2015 del Consell Comarcal del Tarragonès (38.500 euros); a la substitució dels tendals malmesos del sostre de vidre de la llar d’infants Hort de Pau (16.000 euros); a l’asfaltat de carrers (35.000 euros); i a equipament informàtic (7.000 euros).

Pel que fa al segon suplement de crèdit, ascendeix als 17.400 euros, i correspon a la partida de teatre de la Vil·la romana dels Munts que deixa d’incloure’s dins de l’àrea de Turisme i passa a formar part de la regidoria de Festes, que s’incrementa en 10.000 euros; i a l’equipament informàtic de la pallissa del carrer Vinyet perquè en facin ús els grups polítics (7.400 euros).

Una partida aquesta última que pels grups de l’oposició és “llençar els diners”. El portaveu de L’EINA, Jordi Molinera, ha titllat la mesura d’una “decisió política de deixar els grups de l’oposició sense assignació pressupostària”. Ha recordat que “aquesta partida pressupostària es va crear quan estàvem al govern perquè consideraven que als grups de l’oposició se’ls atorgava una quantitat de diners irrisòria”. En aquest sentit, ha criticat que “ara que som nosaltres a l’oposició sembla que ens vulguin fer passar una mica de gana”. Molinera ha insistit que amb l’espai i l’ordinador dels quals disposen ara a l’Oficina de Turisme arran del ple extraordinari motivat per L’EINA i per C’s “ja en tenim prou i aquests 7.000 euros per equipar la pallissa de l’Era del Vinyet no fan falta”.

Quant als crèdit extraordinaris, n’hi ha dos de previstos. El primer, provinent del romanent de tresoreria, s’eleva als 51.400 euros i correspon a una subvenció de 6.000 euros per la Parròquia per adequar el Fòrum; i a una despesa de 45.500 euros destinada a la compra d’un programa informàtic per complir amb la normativa d’administració electrònica. El segon crèdit extraordinari fa referència a la creació d’una partida d’1.200.000 euros per les obres del projecte de Via Augusta. 950.000 euros provenen del romanent de tresoreria, i els 250.000 euros restants, d’una subvenció de la Diputació de Tarragona.

Més enllà de les modificacions de crèdit, la sessió d’aquest dilluns al vespre també ha servit per aprovar l’increment de les ordenances fiscals de l’àrea d’Ensenyament entre un 2,5% i un 5%. En el cas de les llars d’infants, les matrícules i les taxes de menjador queden congelades. El regidor d’Educació, Xavier Rofas, ha explicat que “se segueix una línia continuista d’acord amb un estudi econòmic dels darrers tres exercicis”. L’increment ja va ser aprovat per unanimitat en la Comissió d’Hisenda.

En matèria de Protecció Civil, Altafulla esdevé des d’aquest dilluns el primer municipi de la demarcació de Tarragona en aprovar el nou format de la normativa en aquesta matèria, després que la Generalitat hagi detectat alguns mancances i hagi aplicat algunes modificacions.

El ple també ha modificat el redactat d’un dels articles de l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana, que finalment queda de la següent manera: ‘Queda prohibit fer foc, i tirar petards i/o focs artificials, exceptuant en els actes autoritzats’. Se suprimeix d’aquesta manera en el redactat la mateixa prohibició en ‘revetlles tradicionals’, que es limita a tenir coneixement únicament de les fogueres per tal de tenir-ne un control.

D’altra banda, L’EINA ha presentat una moció d’urgència de suport a la resolució del Parlament en referència al 9-N. Una moció, segons ha explicat el regidor Dani Franquès, que en un primer moment havia entrat per instància el coordinador al municipi de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), però que l’alcalde, Fèlix Alonso, va rebutjar al•legant, segons Franquès, que “es tractava d’una moció que s’havia declarat inconstitucional, i de la qual se n’havia de fer càrrec ell com a alcalde al tractar-se d’una entitat qui la presentava”. La moció “informa de la tramitació de les lleis del procés constituent, de la Seguretat Social i de la hisenda de la nova república catalana, i hi afegeix un annex amb un seguit de lleis aprovades pel Parlament i que el Tribunal Constitucional (TC) ha tirat enrere”.

La corporació municipal també ha aprovat una moció, també a proposta de L’EINA, sobre la rebaixa de l’IVA en els productes d’higiene personal femenina i els bolquers per a infants i adults.
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Xavier Rofas, regidor d'Educació
Micha Preuss, regidor de Protecció Civil
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla