Notícies
Foto: Hort de la Sínia
17 de juny del 2016
L’Hort de la Sínia d’Altafulla participa aquest diumenge en la primera edició del ‘Benvinguts a Pagès’
Una aposta pel producte de proximitat i per posar en valor el món rural que se celebra al llarg del cap de setmana arreu de Catalunya
El sector de la pagesia de Catalunya obre les portes de les seves explotacions des d’aquest divendres i fins diumenge per ensenyar a la ciutadania la seva feina, la seva manera de treballar i els productes que mengem i servim a taula. Es tracta de la primera edició del ‘Benvinguts a Pagès’, una aposta decidida pel producte de proximitat i per posar en valor el món rural, en què també hi serà present Altafulla. L’Hort de la Sínia oferirà aquest diumenge d’11 del matí a 1 del migdia dins d’aquest programa una jornada de descoberta de les seves instal·lacions i un tastet de productes ecològics.

El responsable de l’Hort de la Sínia, Joan Vives, ha titllat de “molt interessant” el fet de “donar a conèixer totes les activitats que es realitzen al camp, i sobretot els productes i la feina molt costosa que hi ha al darrera i que acostuma a estar poc valorada”. La proposta els ha arribat a través de del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

L'activitat consistirà en descobrir l'hort de temporada de varietats tradicionals autòctones a través de l’agricultura ecològica. Es realitzarà en grups d’entre 10 i 20 persones.

La manera de treballar de l’Hort de la Sínia és marca de la casa. Com a centre d’educació ambiental fa ús de tècniques d’agricultura ecològica, amb rotacions i associacions de cultius i tractaments naturals, per tal d'afavorir la biodiversitat i la fertilització orgànica del sòl. Segons Joan Vives, “maneres de treballar més respectuoses amb l’entorn, tenint en compte a més que s’ubiquen a l’espai natural de la desembocadura del riu Gaià”.

Les persones interessades en participar-hi han de reservar plaça prèviament a través del correu electrònic joan@hortdelasinia.com, o del telèfon 655 48 61 15. El preu de l’activitat és de 10 euros per persona, i inclou el monitoratge i un tast amb beguda i plats de l’hort de temporada.
Joan Vives, responsable de l'Hort de la Sínia
Joan Vives, responsable de l'Hort de la Sínia
Joan Vives, responsable de l'Hort de la Sínia
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla