Notícies
Foto: ara.cat
21 de juny del 2016
El col·lectiu Activistes Pro-Refugiats d’Altafulla ajorna totes les activitats fins al setembre
La manca de voluntaris durant l’estiu ha obligat a prendre la decisió en la reunió d’aquest dilluns
La manca de voluntaris ha obligat al col•lectiu d’Altafulla Activistes Pro-Refugiats a aturar màquines durant aquests mesos d’estiu. Ho han decidit aquest dilluns, en la reunió periòdica on només hi han assistit cinc persones, una xifra “insuficient per desenvolupar les activitats proposades”.

Això no vol dir que es dissolgui l’agrupació, sinó que totes les activitats previstes s’ajornen fins al mes de setembre, quan “torni la vida normal, la gent respongui millor i es puguin fer més coses”. Mei Francisco, coordinadora de l’associació, ha lamentat la decisió.

L’objectiu d’Activistes Pro-Refugiats és recaptar fons de manera altruista per a l’ONG ProActiva Open Arms, dedicada al salvament marítim dels refugiats que arriben en condicions precàries al Mediterrani. Pepi Miró, membre i voluntària de l’agrupació, també ha lamentat la impossibilitat de dur a terme les activitats previstes durant els propers mesos i ha afegit que optaran per propostes “més petites, però més periòdiques”.

La iniciativa va sorgir fa dos mesos com a resposta ciutadana a la manca d’acció per part dels governs, i tenia previst celebrar una jornada benèfica per recaptar fons amb activitats com concerts i una cursa solidària el proper dissabte 2 de juliol. Francisco ja s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament per notificar la decisió i informar que ja no seran necessaris tots els elements que s’havien demanat per a l’esdeveniment.

Francisco ha assegurat que no renunciaran al seu objectiu, i ja pensen en oferir xerrades als centres educatius de cara al curs vinent. A més, el proper 11 de setembre, amb motiu de la Festa Petita de Sant Antoni, el col·lectiu també exposarà les seves propostes per a la ciutadania.
Mei Francisco, coordinadora d'Activistes Pro-Refugiats
Mei Francisco, coordinadora d'Activistes Pro-Refugiats
Pepi Miró, voluntària d'Activistes Pro-Refugiats
Social
Et recomanem
Concert en família amb Lali Begood
16 de juny a les 12h a La Violeta
Entrades gratuïtes a: entradas.codetickets.com
Dia de la música
21 de juny de 17h a 20h al carrer de l'Hostal
Organitza: Escola Municipal de Música d'Altafulla
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla